Hotel ‘Krka’ mijenja vlasnika. Preuzima ga tvrtka osnovana novcem iz porezne oaze otoka Man

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenska tvrtka Mobilia najvjerojatnije će biti novi vlasnik bivšeg hotela ‘Krka’ na šibenskoj rivi. U srijedu je, naime, na zadarskom Trgovačkom sudu održano ročište radi izjašnjavanja o vrijednosti bivšeg hotela ‘Krka’ na kojem je utvrđena vrijednost od 20,6 milijuna kuna na koliko je ‘Krku’ procijenio graditeljski vještak.

– Punomoćnici tvrtke Mobilia na ročištu su potom ponudili kupnju u visini utvrđene vrijednosti prijebojem duga Rivijere koji su ranije otkupili. Sada je samo formalnost da Trgovački sud objavi zaključak o utvrđivanju vrijednosti i rješenje o dosudi nekretnine u korist Mobilije. Nakon roka za žalbe, a vjerujem da će on proći bez žalbi, kada rješenje postane pravomoćno Mobilia ulazi u vlasništvo hotela ‘Krka’, potvrdio nam je Ivica Matas, stečajni upravitelj Rivijere.

Već ranije Šibenski portal pisao je kako je tvrtka Mobilia postala većinski vjerovnik Rivijere u stečaju preuzevši u kolovozu prošle godine cjelokupno potraživanje ranijeg vjerovnika, švicarske tvrtke NLB Interfinanz AF u likvidaciji u iznosu od skoro tri i pol milijuna švicarskih franaka. Time je Mobilia stekla i razlučno pravo, na temelju zaloga, nad zgradom i dvorištem bivšeg hotela Krka u Šibeniku.

otok man

Osim potpisa Senke Vranić na ponudi Mobilie poznato je da je osnivač tvrtke British-Croatian Investments Limited iz Douglasa na otoku Man koji je krunski posjed, ali ne i dio Ujedinjenoga Kraljevstva i nije u EU. Nekada je taj otok živio od poljodjelstva i ribarstva, a danas mu najveći udio BDP-a čine offshore bankarske usluge. Tvrtka je registrirana u Šibeniku na adresi Ivana Meštrovića 13, a jedina osoba ovlaštena za zastupanje je 45-godišnji Paweł Piotr Bryja.

Sjedište tvrtke Mobilia
Sjedište tvrtke Mobilia

Mobilia će, postane li vlasnik ‘Krke’, na sebe preuzeti još jedan problem s kojim se dosta namučio stečajni upravitelj Matas. Kako je u zemljišnim knjigama kao vlasnik zgrade i dvorišta bivšeg hotela Krka upisana Rivijera, a Hotel Jadran nakon isteka otkaznog roka i dalje odbija izići iz posjeda, Mobilia će morati pravnim putem ‘izbaciti uljeza’.

Trgovački sud već je kaznio Natašu Ban, direktoricu Hotela Jadran i bivšu zakonsku zastupnicu Rivijere, sa 7.500 kuna zbog opstruiranja stečajnog postupka kojim je, po procjeni stečajnog upravitelja, kupovala vrijeme.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.