Izlaze u susret i investitorima na Podima

Grad Šibenik smanjuje porez na potrošnju sa 3 na 2 posto: ‘Odluka se odnosi na cijelu 2021. godinu’

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

S ciljem poticanja oporavka ugostiteljskog sektora u 2021. godini, Grad Šibenik smanjuje porez na potrošnju sa tri na dva posto, izvijestili su iz gradske uprave.

– Gradska uprava Grada Šibenika s velikim zanimanjem i zabrinutošću prati razvoj epidemiološke situacije na području Šibenika. Posebno se prati razvoj situacije u gospodarstvu te problemi s kojima se susreću poduzetnici.  Na tu temu održan je i sastanak s predsjednikom Obrtničke komore Šibensko- kninske županije  Josom Smolićem. U cilju rasterećenja ugostitelja koji su posebno pogođeni pandemijom, donesena je odluka o smanjenju poreza na potrošnju sa tri na dva posto. Smanjenje se odnosi na cijelu kalendarsku 2021. godinu, neovisno o razvoju situacije. Navedena mjera ima fiskalni učinak rasterećenja vrijedan oko milijun kuna, što će pomoći u oporavku ugostiteljske djelatnosti u 2021. godini. – priopćeno je iz Grada Šibenika.

Mjere pomoći gospodarstvu Grada Šibenika, dodaju, bit će usklađene s Vladinim paketom mjera vrijednim preko 2,1 milijardu kuna, a koji predviđa potpuno ili djelomično pokrivanje troškova komunalne naknade, najma, zakupa i drugih stavki.

– Kako ne bi došlo do preklapanja ili kontradiktornosti u provedbi mjera, konačni prijedlog Grada Šibenika bit će donesen kroz nekoliko dana,  nakon što se utvrde detalji i mehanika provedbe Vladinog paketa. Odluka će biti službeno donesena i potvrđena na sjednici Gradskog vijeća, 14. prosinca – piše u priopćenju.

Uz to, Grad Šibenik donio je odluku o produženju roka za ispunjenje ugovornih obaveza investitorima na području Gospodarske zone PODI.

– Kupci, odnosno nositelji prava građenja, zbog otežanog poslovanja u novonastaloj situaciji, mogu dobiti produljenje roka za ispunjenje obveza do 12 mjeseci, ili u slučaju znatno otežanog poslovanja, čak i pravo na izmjenu ili raskid Ugovora – navode iz gradske uprave.

Podsjetimo, donesene su i organizacijske mjere o radu Gradske uprave tijekom trajanja pandemije. Pisarnica  radi u skladu s redovnim radnim vremenom, a za sastanke u uredima Grada obavezna je prethodna najava.


Pratite nas i na društvenim mrežama: