Najviše novca socijalnim programima

Grad rasporedio 2,3 milijuna kuna udrugama za ovogodišnje programe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik donio je Odluke o raspodjeli sredstava iz proračuna za 2021. godinu za tehničku kulturu, kulturne udruge, organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta 2021. te tekuće donacije udrugama civilnog društva i udrugama iz područja socijalne skrbi. Ukupno je za sve navedene namjene raspoređeno 2.302.000 kuna.

Za programe kulturnih udruga predviđen je iznos od 520 tisuća kuna koji je raspoređen za aktivnosti i projekte ukupno 23 udruge. Za organizaciju Šibenskog kulturnog ljeta osiguran je iznos od 400 tisuća kuna. Pristigle prijave programa u kulturi vrednovalo je Kulturno vijeće grada Šibenika.

Sredstva za tehničku kulturu u iznosu od 40.000 kuna raspoređena su udrugama i društvima koje su se javile na Javni poziv te zadovoljile sve formalne uvjete natječaja.

Udrugama civilnog društva za programe i projekte 36 udruga te aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Šibenik raspoređeno je 706 tisuća kuna.

Iznos od 636 tisuća kuna raspoređen je za udrugama iz područja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, te zaštite kulturne baštine i to za rad Caritasa Biskupije Šibenik, Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije “Kamenčići“, Centra za socijalnu inkluziju Šibenik, Pučkog otvorenog učilišta Šibenik, Udruge Bodulići i Katedrale sv. Jakova.

Prijave pristiglih programa ocjenjivala su Povjerenstva za provedbu postupka stručnog vrednovanja prijava zaprimljenih po Javnom pozivu. Zadaća Povjerenstava je stručno vrednovati prijave isključivo na temelju programskih i financijskih podataka iznesenih u obrascu prijave te na temelju podataka iz popratne dokumentacije.

Odluke o raspodjeli sredstava možete pronaći na POVEZNICI.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.