Čujemo li se? U tijeku je on line sjednica šibenskog GV-a

Glavaš vs. Burić: Za nezavisnog vijećnika Poljana debakl stoljeća, gradonačelnik mu uzvratio da je notorni lažljivac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nezavisni vijećnik Ivo Glavaš na jutrošnjem aktualnom satu posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća Šibenika koja se održava on line, za projekt Poljana kazao je da se pretvorio u neviđen skandal i zajedno s kolegama Marenzijem, Kronjom i Iris Ukić Kotarac zahtjeva da se o uređenje glavnog gradskog trga organizira tematska sjednica.

– Bila je dovoljna jedna kiša da upropasti cijeli projekt i izvuće sve vaše neistine. Pretvorili ste sebe u Mesiju koji je došao spasiti grad, koji ništa dobro nije dobio od vas. Milijun puta ste se hvalili bombastičnim ciframa, konstantno tvrdite da ste napravili nešto dobro i puno za grad. Na primjeru Poljane ste pali, ljudi danas moraju pratiti vremensku prognozu i parkirati se tamo kad nema kiše. Umjesto da sankicionirate one odgovorne, vi svaljujete krivnju na druge i minorizirate problem. Poljana je debakl stoljeća i umjesto da prodajete fantaziju o Batiželama, sazovite sjednicu. Ako vi nemate sposobne ljude, možda mi kao oporba to možemo – poručio je Glavaš Buriću koji mu je odmah i odgovorio.

Gradonačelnik je kazao da mu je žao onih koji su Glavašu dali glas na izborima jer, kako je izdvojio, čovjek u četiri godine nije uspio postaviti pitanje jer nema kontinuitet misli pa mu netko piše pamflete za sjednice.

– Projekt Poljana je sufinancirala EU po svim strogim kriterijima. Kontinuirano se godinama pričalo o Poljani, a ova gradska uprava riješila ju je u 500 dana. Mislim da gospodin Glavaš ne živi u istom gradu kao ja, bilo je i proteklih dana kiša, a nijedna kap nije ušla niti će ući. Što se tiče floskula za koje me vijećnik optužuje, ja ću samo reći da je sada trenutno u gradu 11 projekta koji traju, a bez obzira na ono tko ih financira mi smo kao grad partneri. U planu su brojni projekti, žičara, revitalizacija Jamnjaka i brojni drugi. Nezaposlenost je smanjena za 34 posto, povećali smo broj noćenja, broj poduzetnika, prihodi poduzetnika su narasli 15 posto, prodaja u inozemstvu njihova sedam posto i tako dalje. Vi ste notorni lažljivac, prestanite lagati, šetate četiri godine kao usamljeni pas po gradu i skupljate podatke o meni. Vi ste gladni medijske pozornice, osim toga mi bi sada mogli nabrajati nagrade koje je grad dobio od 2013. pa sve dosad. Vi vrijeđate sve vrijedne ljude gradske uprave koji pripadaju različitim političkim . Nadam se da su vam ovo zadnji trenuci da širite takve dezinformacije – kazao je Burić Glavašu na aktualnom satu.

Gotovo na svakoj sjednici Burić i Glavaš ne propuštaju konfrontacije koje redovito postaju osobne prirode tako da ih je Anton Dobra zamolio da načinom komunikacije ne maltretiraju javnost i ostale vijećnike.

Inače, umjesto bolesnog predsjednika Gradskog vijeća Dragana Zlatovića, sjednicom predsjedava  Stipe Protega. Iris Ukić Kotarac s nezavisne liste Stipe Petrine pitala je zbog čega gradska imovina nije dostupna na internetskim stranicama Grada Šibenika. Pročelnik za financije Slobodan Tolić rekao je da se registar očekuje kroz godinu dana. Ukić Kotarac rekla je i da je svoje amandmane na proračun uputila elektronskom poštom jer je ocijenila kako je usporen način podnošenja amandamana.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.