FOTO/VIDEO Pred bolničkom rampom jutros kolabirao gradski promet

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nova, rigoroznija kontrola ulaska vozilima u krug Opće bolnice Šibenik prouzročila je jutros oko 7 sati duge kolone duž glavnih ulica Stjepa na Radića i Ante Starčevića te nervozu vozača koji su krenuli na posao.

Gužvu na križanju pred šibenskom bolnicom nije regulirao nitko, dok su zaštitari bolnice, uz asistenciju policijskih službenika, revno kontrolirali propusnice onih kojima je dozvoljen ulazak u krug bolnice. Iako je o novim pravilima bilo riječi u medijima, vozači koji nisu znali za to ili su svjesno ignorirali vijest da od danas bez iskaznice neće moći proći kroz glavni ulaz bolnice, stvorili su prometne čepove i često raspravljali sa zaštitarima prije nego bi ubacili u ‘rikverc’ i vratili se na glavnu prometnicu shvativši da besplatnog parkiranja u bolničkom krugu više nema.

Na odluku da postroži kontrolu na ulazu u bolnički krug ravnateljica bolnice Sanja Jakelić, odlučila se zbog sve češćeg zloupotrebljavanja prostora bolnice budući da stanari okolnih zgrada tamo nerijetko parkiraju svoje automobile, a zna se dogoditi i da otočani po 15 dana ostave auto, odu na otok i jednostavno iziđu kao pacijenti.

Kako je već pisao Šibenski portal, na stari ulaz, odnosno na rampu, moći će ući djelatnici bolnice i oni pacijenti kojima su kao i dosad liječnici davali propusnice. Riječ je o onkološkim, teškim pacijentima, lili onima koji su teško pokretljivi i moraju na fizikalnu terapiju.

– Njima ćemo izdavati dopusnice koje su vremenski ograničene, a takvi pacijenti mogu tražiti od doktora pravo na sanitet, pa mogu i njime ući u bolnicu – najavila je prošlog tjedna doktorica Jakelić.

rampa2 rampa3 rampa4 rampa5 rampa6 rampa7 rampa8


Pratite nas i na društvenim mrežama: