FOTO/VIDEO Bogatu povijest Šibenske narodne glazbe od danas možete razgledati u Muzeju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izložbu povodom 170 godina Šibenske narodne glazbe otvorili su večeras u Izložbenom prostoru Muzeja Grada Šibenika ravnatelj muzeja Željko Krnčević i gradonačelnik Željko Burić. Krnčević je izrazio i ‘veliko žaljenje jer ga je otac umjesto u Glazbu poslao da svira harmoniku’.

sibenska narodna glazba izlozba 170 (7)

– Šibenska narodna glazba i Kolo dogodine će dobiti više novaca od Grada nego ove godine – rekao je gradonačelnik i čestitao im na 170. godišnjici.

O popularnosti šibenskih glazbara govori i činjenica da ni igla više ne bi stala u Izložbeni prostor Muzeja, kao i njihov spektakularan dolazak na izložbu posvećenu upravo njima.

Od početka svog djelovanja, davne 1848. godine, Šibenska narodna glazba smatrana je pionirom glazbenog izričaja i ambasadorom kulture grada Šibenika i okolice.

Iza njih je preko 12 i pol tisuća koncertnih nastupa na smotrama i festivalima, raznim natjecanjima s kojih su često nosili brojne nagrade i priznanja.

sibenska narodna glazba izlozba 170 (6)

Zapaženi su im i nastupi pred državnim i vjerskim poglavarima, a u svom dugogodišnjem djelovanju su se okušali i u stvaranju filmske glazbe, za filmove Prometej s otoka Viševca, Vlak bez voznog reda te uspješnici Kako je počeo rat na mom otoku.

Izložbu možete razgledati do 11. prosinca.

sibenska narodna glazba izlozba 170 (5) sibenska narodna glazba izlozba 170 (3)

sibenska narodna glazba izlozba 170 (1) sibenska narodna glazba izlozba 170 (2) sibenska narodna glazba izlozba 170 (4) sibenska narodna glazba izlozba 170 (8)


Pratite nas i na društvenim mrežama: