FOTO ‘Žlica’ je već zarovala površinu: Ovako izgleda Poljana samo par sati nakon početka radova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Žlica’ bagera zarovala je površinu Poljane samo par sati nakon konferencije za medije na kojoj je i službeno obznanjen početak radova izgradnje podzemne garaže na tri etaže s 256 parkirnih mjesta, a na površini će biti preuređen glavni gradski trg bez automobila.

Kako je Šibenski portal još jutros izvijestio, radnici tvrtke Lavčević i partneri započeli su danas s kopanjem 13-metarske rupe na Poljani gdje bi za 18 mjeseci trebala biti smještena podzemna garaža na tri etaže vrijedna nešto manje od pedesetak milijuna kuna. Kroz pet do osam mjeseci bi trebala biti gotova prva faza radova, odnosno iskopana rupa.

poljana bageri poljana bageri2

Riječ je o podzemnoj garaži s 256 parkirnih mjesta, a investitor je Gradski parking. Kako je gradonačelnik Šibenika danas kazao, to je ‘vraćanje trga građanima koji će financirati Grad Šibenik’.

Riječ je o zahtjevnom i teškom projektu, naglasio je Joško Galić iz tvrtke Lavčević koja je s partnerima izvođač radova.

– Ovdje je 500 dana predviđen rok trajanja, a ne znamo koliko će zaista biti tvrd kamen. Danas počinjemo s pripremnim radovima koji su dosta zahtjevni jer treba u centru grada organizirati gradilište, prateći konzervatore i arheologe. Ne znam koliko će nam trebati da iskopamo rupu duboku 13 metara. Mogli bismo za pet mjeseci, ali možda ću biti sretan ako iskopamo za osam. Ovdje je šibenska tvrda stina – kazao je jutros Galić novinarima.

poljana bageri poljana bageri5 poljana bageri6

Detalje o službenom početku radova na Poljani pročitajte u članku ispod.

Bageri počeli s kopanjem rupe duboke 13 metara. Za 500 dana Poljana će biti vraćena Šibenčanima


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.