FOTO Završen veliki nautički tjedan u D-Marin Mandalina

Sibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prestižna regata Šibenik 52 Super Series Sailing Week, na kojoj se okupila krema svjetskog jedrenja, završila je pobjedom tima Quantum ispred Platoona i Sleda. Tijekom pet dana jedrenja čak je pet timova upisalo pobjedu, ali Quantum je visoko postavio ljestvicu za ostatak flote. Dva vrhunska jedriličara Terry Hutchinson i Dean Barker sjajno su uglazbili ekipu.

„America’s Cup u malom“ dobio je brojne pohvale jedriličara i ljudi iz organizacije koji su prvi put posjetili našu obalu. D-Marin Mandalina bila je sjajan domaćin, uz bok elitnim destinacijama koje regata inače pohodi. Povijesno prvo izdanje u Hrvatsku je dovelo više od 500 sudionika među kojima su bila i ugledna imena iz svijeta biznisa.

Šibenik 52 Super Series Sailing Week (1)

Zahvalio bih se našem D-Marin timu koji je iznova odradio sjajan posao. Velik je posao iza nas. Jako nas vesele pozitivne reakcije timova na boravak u hotelu D-Resort Šibenik i uslugama D-Marin Mandalina tima. Također, oduševljenje ljepotom šibenskog arhipelaga nisu mogli sakriti. Timovi se sada nalaze u Zadru, a pripreme za novu regatu su u punom jeku izjavio je CEO D-Marin Burak Baykan.

Šibenski nautički raj bio je savršen stadion za majstore kao što su Santiago Lange, Robert Scheidt, James Spithill i brojni drugi. Kanal Svetog Ante, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje i ostali otočki dragulji izgledali su spektakularno na fotografijama i video snimkama koje su obišle svijet. Vrhunska imena svjetskog jedrenja ljepote Jadrana istraživat će i u Zadru. D-Marin Dalmacija domaćin je 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa 20. do 24. lipnja.

Sibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week
Sibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week

D-Marin organizacijom regata u klasi TP52 nastavlja promicati jedriličarski sport i rekreacijski jahting, kao i destinacije u kojima se regate održavaju, što je izuzetno značajno za snažnije pozicioniranje Hrvatske kao jedne od najljepših destinacija za jedrenje u Europi.

 

Rezultati Šibenik 52 Super Series Sailing Weeka:

 1. Quantum Racing (SAD/Doug DeVos) 29
 2. Platoon (NJEM/Harm Müller-Spreer) 34
 3. Sled (SAD/Takashi Okura) 41
 4. Azzurra (ARG/ITA/Alberto Roemmers) 46
 5. Onda (BRA/Eduardo de Souza Ramos) 46
 6. Luna Rossa (ITA/Patrizio Bertelli) 49
 7. Alegre (SAD/VB/Andrés Soriano) 51
 8. Phoenix (JA/Hasso/Tina Plattner) 55
 9. Provezza (TUR/Ergin Imre) 56
 10. Paprec Recyclage (FRA/Jean Luc Petithuguenin) 64
 11. Gladiator (GBR/Tony Langley) 66
 12. XIO Hurakan (ITA/Marco Serafini) 89

Foto: Nico Martinez


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.