Popričali smo s kreatorima

FOTO/VIDEO Upoznajte dječaka Paška – prvu šibensku maskotu: ‘Želimo da pripada svim građanima’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prolazeći Poljanom na Valentinovo mogli ste zamijetiti veselog i razigranog dječaka koji je dijelio ruže građanima. Riječ je o Pašku, prvoj maskoti Šibenčana, a o njegovom nastanku popričali smo s tvorcima, Antonijem Smoljićem (Smulom) i Jakovom Jelićem iz tvrtke TOP Events.

– Naš brend je najprije bio Topolino odnosno na talijanski Mickey Mouse i cijela priča nam se vrtila oko toga. Međutim kad se Antonio uključio u moju priču napravili smo totalni redizajn, od loga, Facebook stranice i tako dalje do nove maskote. Znači ono što je bio Mickey Mouse postao je Paško to jest na putu je da postane – počinje Jakov priču o ideji.

Budući da su oni firma s lokalnim predznakom odnosno ne djeluju samo području naše županije, ipak želja im je dati nešto svojoj matičnoj zajednici. Antonio je došao na ideju da naprave prvu šibensku maskotu i sad je bio problem kako je nazvati pa su vrtili razna imena poput Špiro, Luka, Ante, Šime i tako dalje dok se naposljetku nisu odlučili za ime Paško.

– Nastojali smo da maskota bude prije svega prihvatljiva djeci, znači vesela i nasmijana i da bude u njoj vica određenog. Nama je u cilju da Paško bude dio svake šibenske priče, a početak će biti radionice u pet najvećih šibenskih kvartova gdje će se maskota pojaviti. Želja nam je i da ljudi zavole Paška te smo mišljenja da ćemo ga više uspjeti približiti narodu upravo kroz te radionice, a kasnije i kroz događaje koji će biti organizirani u gradu – nastavlja Smule priču o Paški.

Paško će, kako se dinamični dvojac nada, postati narodni, a inače TOP Events je i suorganizator paljenja i puštanja lampiona u Šibeniku što se pokazalo kao pun pogodak.

– Nadamo se stvarno da će Šibenčani stvarno prihvatiti i zavoljeti Paška kao svoga dječaka i vidimo se po kvartovima – poručili su Smule i Jakov za kraj.


Pratite nas i na društvenim mrežama: