Dogodine jubilarno izdanje

FOTO/VIDEO Spuštena je festivalska zastava: Himnom ‘Zdravo maleni’ i poučnom predstavom zatvoren 59. MDFFoto: Dean Batak
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izvedbom mjuzikla Dramskog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih ‘Djevojčica koja je previše čitala’ te spuštanjem festivalske zastave pred punom ljetnom pozornicom, zatvoreno je 59. izdanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Kao i prijašnjih godina, šibenski mališani su spuštanje zastave popratili izvedbom himne festivala ‘Zdravo maleni’.

Nikola Blažević, zamjenik šibensko-kninskog župana, obratio se publici pred zatvaranje festivala.

– Iza nas je 59. MDF na kojem je sudjelovalo 17 zemalja. Odrađen je odličan posao i hvala svima koji su to omogućili, a najviše djeci koja su svojom kreativnošću doprinijela da ovo bude još jedno odlično izdanje Međunarodnog dječjeg festivala. Nadam se da se vidimo i dogodine na istom mjestu – kazao je Blažević.

Nakon prigodnih riječi uslijedila je predstava redateljice Kristine Jakšić Balaž. Predstava tematizira važnost i vrijednost pisane riječi i čitanja, kritizira današnje pomalo iskrivljene vrijednosti i postavlja pitanje je li moguće zadobiti roditeljsku ljubav iako si ‘drugačiji’. ‘Djevojčica koja je previše čitala’ mjuzikl je koji pokušava ohrabriti svako dijete, poručujući mu da smo svi ponekad neshvaćeni i neprihvaćeni, no samo je na nama da promijenimo svoju priču.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.