Ovogodišnji laureati

FOTO U rukama Funcuta Nagrada Grada, ‘Galebima’ plaketa za humanitarno djelovanje. Evo tko je još nagrađen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama dodiljene su danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj u šibenskom kazalištu, povodom proslave Dana Grada Šibenika i blagdana svetog Mihovila.

Udruga navijača Šibenski Funcuti dobitnik je Nagrade grada Šibenika za izniman doprinos humanitarnom djelovanju tijekom pandemije koronavirusa, Grb grada Šibenika pripao je Dubravku Jelačiću Bužimskom za izniman dugogodišnji doprinos razvoju, afirmaciji i promicanju Međunarodnog dječjeg festivala i grada Šibenika, dok su plakete grada dobili Ante Baranić za dugogodišnji predani fotoreporterski rad, Božidar Baus za osobit dugogodišnji doprinos u području kulture grada Šibenika, posthumno Petar Popović za nesebičan rad, požrtvovnost i izniman doprinos u razvoju dobrovoljnog vatrogastva, Rotary klub Šibenik za dugogodišnje humanitarno djelovanje i nesebičnu pomoć u obrazovanju i razvoju mladih šibenskih umjetnika te Motociklistički klub ‘Galebi’ Šibenik za humanitarno djelovanje i promicanje sigurne vožnje.

U ime nagrađenih na svečanoj sjednici prigodnim se riječima zahvalio Božidar Baus.

– Aktivnosti koje smo svojevoljno odabrali, bilo samostalno bilo kroz udruge, profesionalno smo obavljali i naši su nas suradnici predložili za ove nagrade i priznanja, a Grad nam je na ovaj način zahvalio. Amaterizam zahtijeva ozbiljan i predan rad kako bi bio prepoznat i u ime svih nagrađenih zahvaljujem Gradu i onima koji su nas predložili – poručio je Baus iza kojeg je 40 godina uspješnog rada u Šibenskom pjevačkom društvu Kolo.

Grb Grada Šibenika, kojim je nagrađen Dubravko Jelačić Bužimski, preuzeo je ravnatelj šibenskog kazališta Jakov Bilić.

– Odluku Gradskog vijeća da mi dodijeli priznanje primio sam s osobitom zahvalnošću i ponosom. Međunarodni dječji festival ima posebno mjesto u mom životu. Uvijek sa svečanim otvorenjem na Ljetnoj pozornici, stari Krešimirov grad pretvori se u znatiželjno dijete. Što je mene Zagrepčanina vezalo da na MDF-u provedem punih 20 godina? Šibenik mi je ušao pod kožu sa svojim ljudima, temperamentom, poviješću, kalama, skalama, butama. Svim svojim bićem i osobito krasnim ljudima koji su vodili Festival svih ovih godina – pročitao je Bilić riječi zahvale Jelačića Bužimskog.


Pratite nas i na društvenim mrežama: