FOTO U 45 dana Poljana je ‘dublja’ za šest metara. Problema s radovima nema, ali ima sa Šibenčanima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tri bagera iskopala su dosad rupu na Poljani duboku šest metara, a radovi se, točno mjesec i pol dana otkako je zarovana površina glavnog gradskog trga, odvijaju predviđenom dinamikom, doznajemo od predstavnika zajednice izvođača radova Lavčević i partneri Joška Galića.

– Dosad smo se ukopali na oko šest metara, a rubne dijelove paralelno betoniramo zaštitnim slojem kako ne bi došlo do urušavanja. U jednom trenutku naišli smo na arheološko nalazište stare cisterne koju su konzervatori i arheolozi snimili, pregledali i uklonili, tako da se zasad radovi odvijaju bez poteškoća – govori Galić.

IMG_9863

Prva faza radova, najavljeno je početkom listopada kada je krenulo kopanje 13-metarske rupe na Poljani, trebala bi biti gotova za osam mjeseci, no predviđanja su u ovom trenutku besmislena, smatra Galić.

– Ako se ovako nastavi, mogli bi se ukopati za šest mjeseci, a može nam već sutra nastati nepredviđeni problem pa ćemo biti gotovi za osam mjeseci – kaže.

Ukratko, radovi na Poljani, gdje je predviđena gradnja podzemne garaže na tri etaže s 256 parkirnih mjesta i preuređen glavni gradski trg bez automobila, zasad glatko teku, no problem stvaraju – građani.

IMG_9858 IMG_9857

– Apeliramo na građane da ne ulaze na gradilište, a pogotovo da ne dovode sa sobom malu djecu. To je iznimno opasno! Neka se drže privremene regulacije prometa i neka ne šetaju po cesti kako bi vidjeli stanje gradilišta preko zaštitne ograde, jer tako dovode u opasnost svoje i tuđe živote. Stanje na gradilištu mogu u bilo kojem trenutku pratiti preko live kamere koja sad ima i noćnu snimku, tako da, kad god ih zanima, pogledaju kameru i vide što se događa na Poljani – decidirano će Galić.

Podsjetimo, očekivani rok trajanja radova je oko 500 dana, odnosno 18 mjeseci, a za gradnju podzemne garaže Gradski parking digao je kredit od 25 milijuna kuna. Cijeli projekt ukupno je vrijedan nešto manje od 50 milijuna kuna.

IMG_9868 IMG_9851 IMG_9865

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: