FOTO Stotine ljudi ispratilo Grgu Renju. Svi su se vraćali bazenu u Crnici, a on je uvijek bio tu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Uz obitelj, više stotina prijatelja, suradnika, suigrača i onih koji su od njega učili ispratili su sa Kvanja Grgu Renju, šibenskog vaterpolistu i uspješnog vaterpolskog trenera koji je prije dva dana iznenada preminuo u 67. godini života.

Dugo na šibenskom Gradskom groblju Kvanj nije bilo tako velikog ispraćaja, a u ime svih od Renje se, pred odrom i obitelji, oprostio najtrofejniji šibenski vaterpolist Perica Bukić.

– Možemo reći da je Grgo bio odličan golman, jako dobar igrač, trener i sportski funkcioner. Gdje god bih spomenuo Grgino ime svatko bi rekao – koji dobar čovjek, duša od čovika. Mislim da je to upravo ono kako svi pamtimo našega Grgu. Kroz naš klub je prošao čitav niz igrača, funkcionera i trenera, ali ta Crnica, taj bazen bez Doktora i Grge nikada neće biti isti, kazao je Bukić.

renje4

Vratio se Bukić i u ljeto 1978. godine kada je s desetak prijatelja došao na bazen i prvi put vidjeli žutu loptu sa željom da se bave tim sportom.

– Upravo je Grgo bio taj koji nas je dočekao, koji nam je tada rekao, ‘momci ako ćete ozbiljno trenirati i raditi, ovo je prekrasan sport u kojem možete do samog vrha. Skočite tamo da vidim kako plivate’. Prošlo je 40 godina, cijeli jedan život. Tada smo ga oslovljavali sa treneru, a vrlo brzo je Grgo postao naš suigrač. Bio je on poslije i funkcioner, ali ono što je njemu bilo najdraže u životu bio je rad s mladima. Na stotine mladih ljudi, dječaka koji bi došli kao klinci, odrastali su u igrače, u muškarce, prošli cijeli svijet. Neki su igrali olimpijska i svjetska finala, postali prvaci Europe, ali su se svi vraćali na bazen i uvijek je na tom bazenu bio on, prisjetio se Bukić.

renje3

Naglasio je i kako je Grgo Renje u svima njima ostavio dubok trag jer je njegovo poimanje sporta bilo romantičarsko i zaljubljeničko.

– On je to istinski volio i za svakog od nas imao poneku riječ savjeta. I dugo godina kasnije u svakoj prilici je iskazivao i pokazivao tu ljubav. I upravo zato, svi mi koji smo ga poznavali možemo na kraju reći samo jedno. Hvala ti dragi naš prijatelju na svemu što si dao svom šibenskom Solarisu koji si tako neizmjerno volio, što si dao hrvatskom vaterpolu i što si dao svakom od nas pojedinačno, zaključio je svoj oproštajni i emotivni govor Perica Bukić.

Nakon ispraćaja na Kvanju, Grgo Renje sahranjen na mjesnom groblju kod Gospe u Vrpolju.

renje9 renje8 renje6 renje5 renje3 renje2 renje1 renje 13 renje12 renje11 renje10 renje15

renje14


Pratite nas i na društvenim mrežama: