FOTO: Snima se film `950 godina Šibenika´ redatelja Zorana Budaka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prije točno pet dana, započelo je snimanje filma `950 godina Šibenika´ po redateljskom palicom Zorana Budaka, koji je snimio i film o Tvrđavi Barone. Zavirili smo na set, odnosno u šibensko kazalište i popričali sa Zoranom Budakom i Matom Gulinom.

950-film-budak-4

– Već je peti dan snimanja, a radimo po cijele dane. Kraj snimanja u Šibeniku predviđen je 16. rujna , a premijera je predviđena za Božić jer je tada Šibenik prvi put spomenut. Ja sam narator koji zapravo provodi gledatelje kroz cijelu priču. Teksta ima dosta, malo improviziram, ali važan je sadržaj. Sudjelovat će brojni Šibenčani, i oni poznati, a i manje poznati. Mislim da će fim biti dosta zanimljiv, te da će biti prikazan na televiziji, kazao nam je Mate Gulin.

950-film-budak-3

950-film-budak-2

Redatelj Zoran Budak istaknuo je kako već sad ima dosta materijala, kako snimljenog, tako i iz arhive.

– Radi se o sažimanju 950 godina grada u nekakvih 100 minuta filma. Morat ćemo raditi svoj pogled na prošle godine, a sve ćemo sažeti na male slike iz života grada. Nemamo puno vremena, termini su takvi kakvi jesu i to moramo odraditi. Sve što smo snimili do sada, a i ono što smo dobili iz arhiva zauzima tri sata, tako da sad slijedi rezanje i montiranje, objašnjava Budak.

Lokacije na kojima se snima film su diljem Šibenika, a snimat će se i na otoku Prviću, točnije u Muzeju Fausta Vrančića, te na tvrđavi sv. Nikole i u kanalu sv. Ante.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: