Aglomracija ulazi u nove ulice

FOTO Šibenska ‘žila kucavica’ puštena u promet: Radovi završeni mjesec dana ranije, ali Zvonimirovu još čeka ‘finish’

Ulica kralja Zvonimira i službeno je puštena u promet nakon sedam mjeseci radova i čak mjesec dana ranije od planiranog, pohvalili su se na današnjoj konferenciji za medije predstavnici šibenske gradske vlasti predvođeni gradonačelnikom Željkom Burićem, direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica te direktor tvrtke Sarađen, izvođača radova, Marko Sarađen. Kako je najavljeno, radovi na Aglomeraciji od ponedjeljka ulaze u novu fazu, a Zvonimirovu ulicu čeka još i postavljanje nadzornih kamera.

– Mjesec dana ranije ulica je stavljena u funkciju. Sljedeći potez je kompletiranje spojnice na Vanjskom i otvaranje Poljane koja će onda dati jedan sasvim novi sadržaj u gradu. Projekt Aglomeracije ide dalje i očekujemo daljnju suradnju s građanima – kazao je na početku konferencije za medije Burić, zahvalivši svim građanima na strpljenju, ali i izvođačima radova na ekspresno riješenoj dionici.

Kada su u pitanju radovi na Zvonimirovoj ulici, dogradonačelnik Danijel Mileta izjavio je kako je Grad sa pet milijuna kuna bez PDV-a sudjelovao u uređenju prometne ‘žile kucavice’.

– Nadzemlje od čvora Meterize do centra grada ima nove nogostupe s obje strane, napravljeno je autobusno ugibalište kod Kronjinog magazina, izmijenjena je rasvjeta. Raskrižje kod Doma zdravlja sada je izuzetno sigurno za promet, ali ovo nije kraj investicija u Ulici kralja Zvonimira. Paralelno smo postavljali i instalacije za videonadzor koji će ovaj grad učiniti još sigurnijim. U ponedjeljak imamo zatvaranje i početak radova u Ulici Paška Trlaje, nastavak radova u Ulici Stipe Ninića, a u Ulici Jerka Macchieda idemo u parterno uređenje i postavljanje podzemnih instalacija – najavio je Mileta.

Frane Malenica istaknuo je kako se tijekom izvođenja radova u Zvonimirovoj ulici nije dogodio niti jedan incident, a vjeruje i kako će cjelokupni projekt Aglomeracije, s obzirom na dosadašnji tempo, biti završen prije ugovorenog roka.

– Sad smo na nekih 50 posto od ugovorenih kilometara. Sada ulazimo u Ulicu Stipe Ninića, Matije Gupca, Miminac i Ulicu Jerka Macchieda. Radovi se nastavljaju i u prigradskim naseljima Zablaće, Brodarica i Jadrtovac. Očekivani završetak svih radova je lipanj 2021. godine – najavio je Malenica.

Nakon sedam mjeseci radova radnici tvrtke Sarađen postavili su preko 1.300 metara vodovodnih cijevi sa svim priključcima i više od 1.200 metara kolektorskog voda, plinovod i DTK mrežu.

– Paralelno s tim imali smo i ugovor na uređenju nogostupa, promjene javne rasvjete i ugradnju podzemnih kontejnera za smeće. U sedam mjeseci odrađeno je sve i ovim putem zahvaljujem svojim djelatnicima koji su bili posebno educirani kako se ophoditi u kriznim situacijama i kako komunicirati sa stanovništvom. Dobili smo ključnu utakmicu, ali čeka nas još dosta zahtjevnih ulica. Vjerujem kako ćemo i te prepreke uspjeti riješiti – zaključio je Marko Sarađen.

Dio radova završava, a dio počinje: Od ponedjeljka nema prometa od Šubićevca do centra cestom niz Gimnaziju

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.