Izlio se i kolektor

FOTO Povodanj u Šibeniku: U pola sata opet poplavila podzemna garaža, kroz grad tekli slapovi

Svega pola sata trebalo je jačoj kiši da poplavi gotovo cijeli grad. Podzemna garaža ispod Poljane ponovno je pod vodom, javljaju čitatelji Šibenskog portala, niz ulice se slijevaju slapovi, a kolektor se opet izlio…

Prema podacima portala Pljusak.com, u Šibeniku je u pola sata palo oko 30 litara kiše po četvornome metru, na Zlarinu 25 litara, a u Drnišu oko 17 litara kiše.

Podsjetimo, drugo je ovo plavljenje podzemne garaže u Šibeniku u posljednjih mjesec dana. Posljednjeg dana kolovoza na grad se sručio pljusak koji je prouzročio lokalne bujice na Šubićevcu i u centru grada, zbog čega su gradske vlasti sazvale i konferenciju za medije. Na njoj su sudjelovali gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat. Gradonačelnik Burić tada je kroz stihove Umberta Eca i Petra Graše poslao poruku ‘Uzalud vam trud svirači, nećete prikazati Šibenik kao grad slučaj montirajući snimke, politizirajući činjenice, poručujem da se suočimo sa argumentima’, a direktor Vodovoda Frane Malenica objašnjavao je nefunkcioniranje oborinske kanalizacije.

– Na Šubićevcu smo radili rekonstrukciju cjevovoda i jednim dijelom rekonstrukcije oborinske kanalizacije. Problem je što je velika količina oborina u kratkom vremenskom razdoblju pala na tom području i slila se na najnižu točku prema spomeniku i to je vrlo brzo riješeno. Šahtovi se redovno čiste, ali imate perioda kad dva dana jugo jako puše i kad se velika količina smeća i lišća skuplja s oborinama onda ti šahtovi da su i pet minuta prije očišćeni opet ne bi funkcionirali. Napravit ćemo rekonstrukciju oko 100-tinjak metara Zvonimirove ulice vezano za ove poprečne presjeke tako da ćemo frezati ovaj nosivi dio sloja i napraviti padove prema slivnicima koji će puno bolje apsorbirati veću količinu oborina. Uslijed smo radova na Mimincu, velika količina oborina se sliva iz Težačke i rešetke koje su ugrađene prije nekoliko godina na samom spoju Ulice kralja Zvonimira i Ulice Petra Grubišića ne mogu apsorbirati tu količinu vode, pa je zato nastao problem sliva na ulazu u Poljanu – kazao je tada Malenica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.