Izlio se i kolektor

FOTO Povodanj u Šibeniku: U pola sata opet poplavila podzemna garaža, kroz grad tekli slapovi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Svega pola sata trebalo je jačoj kiši da poplavi gotovo cijeli grad. Podzemna garaža ispod Poljane ponovno je pod vodom, javljaju čitatelji Šibenskog portala, niz ulice se slijevaju slapovi, a kolektor se opet izlio…

Prema podacima portala Pljusak.com, u Šibeniku je u pola sata palo oko 30 litara kiše po četvornome metru, na Zlarinu 25 litara, a u Drnišu oko 17 litara kiše.

Podsjetimo, drugo je ovo plavljenje podzemne garaže u Šibeniku u posljednjih mjesec dana. Posljednjeg dana kolovoza na grad se sručio pljusak koji je prouzročio lokalne bujice na Šubićevcu i u centru grada, zbog čega su gradske vlasti sazvale i konferenciju za medije. Na njoj su sudjelovali gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, direktor Vodovoda i odvodnje Frane Malenica i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat. Gradonačelnik Burić tada je kroz stihove Umberta Eca i Petra Graše poslao poruku ‘Uzalud vam trud svirači, nećete prikazati Šibenik kao grad slučaj montirajući snimke, politizirajući činjenice, poručujem da se suočimo sa argumentima’, a direktor Vodovoda Frane Malenica objašnjavao je nefunkcioniranje oborinske kanalizacije.

– Na Šubićevcu smo radili rekonstrukciju cjevovoda i jednim dijelom rekonstrukcije oborinske kanalizacije. Problem je što je velika količina oborina u kratkom vremenskom razdoblju pala na tom području i slila se na najnižu točku prema spomeniku i to je vrlo brzo riješeno. Šahtovi se redovno čiste, ali imate perioda kad dva dana jugo jako puše i kad se velika količina smeća i lišća skuplja s oborinama onda ti šahtovi da su i pet minuta prije očišćeni opet ne bi funkcionirali. Napravit ćemo rekonstrukciju oko 100-tinjak metara Zvonimirove ulice vezano za ove poprečne presjeke tako da ćemo frezati ovaj nosivi dio sloja i napraviti padove prema slivnicima koji će puno bolje apsorbirati veću količinu oborina. Uslijed smo radova na Mimincu, velika količina oborina se sliva iz Težačke i rešetke koje su ugrađene prije nekoliko godina na samom spoju Ulice kralja Zvonimira i Ulice Petra Grubišića ne mogu apsorbirati tu količinu vode, pa je zato nastao problem sliva na ulazu u Poljanu – kazao je tada Malenica.


Pratite nas i na društvenim mrežama: