FOTO Počelo uklanjanje benzinske crpke Vanjski

Kao što je prije mjesec dana najavljeno, INA je počela s operativnim pripremama za zatvaranje i trajno uklanjanje benzinske crpke Vanjski.

– Izvršenjem nagodbe između Grada Šibenika i INA-e a u vezi s TEF-om stekli su se uvjeti za uklanjanjem objekta benzinske postaje na Vanjskom u Šibeniku, što smo i najavljivali. Grad Šibenik priprema raspisivanje javnog natječaja za arhitektonsko-urbanističko rješenje ovog prostora u samom središtu grada, a želja nam je da on postane mali urbani trg bez nove gradnje i većeg interveniranja u prostor. O potencijalnim rješenjima komunicirat ćemo i s građanima, kako bismo zaista dobili rješenje koje je adekvatno za predviđeni prostor i koje će najbolje odgovarati okolnim stanovnicima, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić dodajući kako se prostor Vanjskog ne može promatrati izolirano već kao uređena cjelina, zajedno s područjem parka ispred crkve Gospe van Grada i Poljane kao centralnog gradskog trga.

Na temelju projekta uklanjanja građevine izrađenog od strane INA-e, početak radova planiran je 15. ožujka, a danas su započeli s premještanjem robe te iscrpljivanjem goriva iz podzemnih spremnika.

pumpa

pumpa1

pumpa2

 

pumpa3

pumpa4

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa u Ulici Ante Starčevića u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.