Više

    FOTO Pannacotta u žarulji, labud ili gljive? Antonia Drezga izrađuje slastice koje poželite ne ‘uništiti’ vilicom

     

    Sočne jabuke, zeleni borići, labudovi ili oku neodoljive košarice u kojima se krije eksplozija okusa. Ako ste ikad posjetili restoran Tomaseo na šibenskoj rivi, sve će vam biti jasno. Deserte koji izgledaju toliko očaravajuće da ih je mnogima teško ‘srušiti’ vilicom, izrađuje 27-godišnja Šibenčanka Antonia Drezga.

    – Završila sam Prometni fakultet ali u tome se nikad nisam pronašla. Slastičarstvo mi je uvijek bio hobi koji me strašno interesirao i opuštao, pa sam se odlučila baviti tim poslom. Oduvijek mi je to bila neka ljubav i počela sam razmišljati zašto se zapravo ne bih bavila nečim što me ispunjava u potpunosti – prisjeća se Antonia.

    Krenula je malo po malo u izradu torti za prijatelje i poznanike, i u tome pronašla radost i relaksaciju.

    – Znala sam da mogu više i bolje i uvijek sam tomu težila, a uz volju i konstantnu samostalnu edukaciju sam i uspjela. Nemam završenu slastičarsku školu, doslovno sam samouka. Jednostavno radim ono što me vuče i što volim. Teško je to objasniti – iskrena je.

    #kitkat #pig #chocolatecake 😋😋😊

    Objavu dijeli Antonia Drezga (@antonia990)

    #tiramisu #dessert #happynewyear 👌😋😊🎉🎉

    Objavu dijeli Antonia Drezga (@antonia990)

    Godina dana rada u šibenskom restoranu je iza nje, a pozitivne reakcije motiv su za daljnji rad i napredak.

    – Inspiraciju crpim iz svega što me okružuje, iz ljudi, prirode, interneta i iz svoje glave. Pokušavam uvijek svaki recept osmisliti kao potpuno originalan, a pokusni kunići su mi moja obitelj. Mama mi je najveći kritičar i ne boji se reći iskreno svoje mišljenje i to najviše cijenim – kaže Antonia.

    #dammsugare #cake #chocolate #rum #pornfood #delicious 😍

    Objavu dijeli Antonia Drezga (@antonia990)

    Osmišljavanjem recepata i pripremom slastica namjerava se baviti i dalje, a nada se da će joj se u skoroj budućnosti pružiti i prilika za edukacije i usavršavanja.

    – Uvijek nastojim osmisliti i ponuditi nešto drugačije, tako da je za mene svaki dan novi izazov – zaključuje 27-godišnja Šibenčanka.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Vatrogasci gase nepristupačni teren blizu Mrzle vale, ali...

    Požar koji je izbio oko 20 sati u Žaboriću kod Mrzle vale još nije ugašen, a na terenu je 15 vatrogasaca. - Gašenje ide sporo...

    Restović: Mislim da će dani pred nama donijeti...

    Prema još uvijek privremenim rezultatima sa 35 posto biračkih mjesta u 9. izbornoj jedinici SDP-ova koalicija 'Rijeke pravde' dobit će tri mandata u Saboru....

    Željko Burić: HDZ je pobjednik izbora, a Andrej...

    Željko Burić, predsjednik županijskog odbora HDZ-a i posljednji na kandidacijskoj listi u Devetoj izbornoj jedinici zadovoljan je prvim rezultatima koji toj stranici daju 8...

    U 9. izbornoj jedinici 7 HDZ-u, 3 SDP-u,...

    Zatvorena su birališta na parlamentarnim izborima, točno u 19 sati objavljene su prve izlazne ankete. HDZ i partneri prema prvim izlaznim anketama su osvojili...

    NAJNOVIJE

    Vatrogasci gase nepristupačni teren blizu Mrzle vale, ali vatra se ne širi

    Požar koji je izbio oko 20 sati u Žaboriću kod Mrzle vale još nije ugašen, a na terenu je 15 vatrogasaca. - Gašenje ide sporo...

    Restović: Mislim da će dani pred nama donijeti dogovor o Vladi bez HDZ-a

    Prema još uvijek privremenim rezultatima sa 35 posto biračkih mjesta u 9. izbornoj jedinici SDP-ova koalicija 'Rijeke pravde' dobit će tri mandata u Saboru....

    Željko Burić: HDZ je pobjednik izbora, a Andrej Plenković treći će put biti premijer

    Željko Burić, predsjednik županijskog odbora HDZ-a i posljednji na kandidacijskoj listi u Devetoj izbornoj jedinici zadovoljan je prvim rezultatima koji toj stranici daju 8...

    U 9. izbornoj jedinici 7 HDZ-u, 3 SDP-u, Mostu i DP-u po dva mandata

    Zatvorena su birališta na parlamentarnim izborima, točno u 19 sati objavljene su prve izlazne ankete. HDZ i partneri prema prvim izlaznim anketama su osvojili...