FOTO Na otvorenje 12. Sajma dječje knjige danas u Šibenik stiglo i čudovište

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dvanaesti Sajam dječje knjige otvoren je danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku u sklopu 58. Međunarodnog dječjeg festivala. Ove godine na Sajmu sudjeluje 17 nakladnika s brojnim naslovima domaće i strane književnosti. Svaki od nakladnika donirao je 10 naslova za dječju radionicu ‘Potraga za blagom’.

18-06 otvorenje sajma djecje knjige mdf sibenik13 18-06 otvorenje sajma djecje knjige mdf sibenik12

‘Volim reći da je to jedan od najboljih načina poticanja čitanja knjiga kod djece. Djecu potičemo na čitanje, na druženje s knjigama, na druženje s umjetnicima. Otkrivamo kako nastaju knjige, kako ilustratori stvaraju, izmišljaju likove i koliko su kreativni. Što god da radimo, borimo se za promociju knjige i čitanja’, istaknuo je Kašmir Huseinović, dječji pisac i idejni začetnik Sajma dječje knjige u Šibeniku.

18-06 otvorenje sajma djecje knjige mdf sibenik7

 

18-06 otvorenje sajma djecje knjige mdf sibenik4Otvorenju Sajma prisustvovalo je i čudovište Grubzon (Gruffalo, u originalu), omiljeni dječji lik iz knjige inače djelo je njemačkog ilustratora Axela Schefflera koji se jutros također družio s malim posjetiteljima, ljubiteljima lijepe pisane riječi i likova u pratnji.

Osim, radionice, djeca i odrasli moći će razgledati izložbe Quijote meksičkog ilustratora Luisa San Vincenta, ‘Ilustracije’ autorice Ane Kadoić te ‘Wonderwood Residents’ španjolske ilustratorice Eve Sanchez Gomes.18-06 otvorenje sajma djecje knjige mdf sibenik14

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: