Napreduju radovi

FOTO Kada radovi na Palacinu budu gotovi, VUŠ će vlasništvo nad domom prenijeti na šibenski Studentski centar

Radovi na studentskom domu Palacin napreduju i dalje, a u lipnju je ponovo započelo održavanje gradilišnih koordinacija. Nakon što radovi budu gotovi, Veleučilište u Šibeniku će vlasništvo nad domom prenijeti na Studentski centar Šibenik koji je, inače, partner na projektu.

– Glavni problem koji se ovim projektom želi riješiti je nedostatak studentskog smještaja u Šibensko kninskoj županiji, a time i aktualni problem iseljavanja studenata iz privatnog smještaja zbog turističke sezone što je najčešće u vrijeme ispitnih rokova – izvijestili su iz Studentskog centra Šibenik.

Trenutno Studentski centar  Šibenik upravlja s postojećim studentskim domom, ali dugoročno upravljanje novim, suvremenim studentskim domom Palacin će značajno unaprijediti njihove kapacitete i izravno poboljšati osnovnu djelatnost centra.

Trenutni organizirani smještaj unutar postojećeg studentskog doma iznosi 80 ležaja.

Izgrađen i opremljen studentski dom Palacin s novim kapacitetima i sadržajima za smještaj studenata će znatno povećati mogućnost i atraktivnost studiranja u Šibeniku, i u perspektivi povećati ukupan broj studenata.

– Provedbom  projekta posebna se pažnja pridaje promociji jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti s naglaskom na zadovoljenje potreba studenata u nepovoljnom položaju. Obzirom da postojeći studentski dom u Šibeniku nije prilagođen osobama s invaliditetom, od vitalnog značaja za tu skupinu je izgradnja novog studentskog doma kako bi se osigurala njihova ravnopravnost i jednake mogućnosti pristupa visokoškolskom obrazovanju – priopćeno je iz šibenskog Studentskog centra.

Povećanje pristupa visokom obrazovanju, kroz nove  kapacitete i kvalitetu smještaja, smanjenje troškova studiranja, te pokretanje novih studijskih programa, poticaj su daljnjem razvoju visokog obrazovanja u Šibeniku na putu do osnivanja šibenskog sveučilišta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.3 milijua kuna, a iznos od 79.6 milijuna kuna sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.