Nakon 20 mjeseci radova

FOTO Inspekcija započela s pregledom Poljane: ‘Što komisija kaže da ispravimo, popravit ćemo do srijede’

Povjerenstvo za obavljanje tehničkog pregleda rano jutros započelo je s pregledom podzemne garaže ispod glavnog gradskog trga i same Poljane. Kada projekt vrijedan 50 milijuna kuna ne računajući PDV, dobije zeleno svjetlo, Poljana će i službeno biti otvorena, a iz gradske uprave vjeruju kako će eventualne nedostatke stići popraviti kroz tjedan dana.

– Nadzor je u tijeku i očekujemo da, ono što komisija kaže da moramo ispraviti, popravimo do sljedeće srijede. Pregledava se doslovno sve, od garaže, parka, prostora između Knjižnice i Poljane do trafostanice. Provjeravaju dokumentaciju i je li sve odrađeno sukladno njoj, imamo li ateste, jesu li uredno vođene knjige… Dakle sve se provjerava do najsitnijeg detalja – kazao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Podsjetimo, 27. lipnja spominje se kao datum svečanog otvaranja Poljane. Za tu prigodu najavljen je i dolazak premijera Andreja Plenkovića, ministra prometa Olega Butkovića te ministra regionalnog razvoja Marka Pavića, a program proslave, koji zajedno organiziraju Grad Šibenik i Javna ustanova Tvrđava kulture, uveličat će Šibenska narodna glazba, Šibensko pjevačko društvo Kolo i Plesni teatar Sjene. Također, u planu je veliki vatromet, kao i svirka domaćih bendova po gradskim ulicama, ali uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.