FOTO Humanitarna biciklijada: ‘Eva, ti si naše dijete, Rimom nećeš hodati sama’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

‘Eva, ti si naše dijete. Rimom nećeš hodati sama, Šibenik je s tobom’. Rečenica je to koja je osvanula na velikom plakatu na startu šibenske biciklijade ‘Đir za Evu’ na kojoj se okupilo dvjstotinjak biciklista. Biciklijada je bila humanitarnog karaktera, startnina je iznosila 20 kuna, a sav prikupljeni iznos će biti uplaćen na račun za liječenje male Eve.

Biciklijadi su se odazvali profesionalci i amateri, veliki i mali, i svi s jednim zajedničkim ciljem koji nije pobijediti i biti najbolji, već pomoći malenoj curici koja je na liječenju u Rimu. Biti uz drugoga kada mu je potrebna pomoć čini pravog pobjednika, a ne zlatna medalja.

 

dir1 dir2 dir3 dir4 dir5 dir6 dir7 dir8 dir9

– Danas vozim biciklu za malenu curicu koja to ne može. Nadam se da će ozdraviti i da će i ona uskoro moći voziti biciklu, kazao nam je jedan maleni sudionik biciklijade.

 

dir10 dir11 dir12 dir13 dir14 dir

Na biciklijadi je prikupljeno ukupno 8.458 kuna, a sam događaj je organizirana uz pomoć 15 biciklističkih klubova iz Hrvatske, Triatlon klubom Šibenik, te uz potporu TZ Grada Šibenika i Obrtničke komore Šibensko-kninske županije. Šibenski obrtinici su za ovu prigodu pripremili rižot koji je također bio dio humanitarnog programa te se prodavao po simboličnoj cijeni.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: