FOTO Draženov dres krasi zgradu gradske uprave. To je samo uvod u bogat program za vikend

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Replika dresa Dražena Petrovića, iz vremena dok je igrao u Šibenci, dimenzija sedam puta pet metara postavljena je danas na zgradu gradske uprave. Dres je sašila šibenska kreatorica Karmen Herceg u nekoliko dana.

– Ovdje će biti tri dana, a onda će ići u dvoranu. Draženova majka, gospođa Biserka, bila je oduševljena idejom. Cijeli vikend proći će u Draženovu duhu – kazao je inicijator postavljanja dresa Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić dodao je da je svaka obljetnica Draženova rođenja upriličena nečim novim,  dotad neviđenim.

– Ove godine je to njegov veliki originalni dres, a Šibenik konačno na prepoznatljiv i dostojanstven način obilježava i zapravo kaže svim Šibenčanima, ali i cijeloj Hrvatskoj i svijetu, da je Dražen naš dečko. On je momak koji je rođen u Šibeniku, a njegova košarkaška prepoznatljivost je počela na parketu Baldekina – poručio je šibenski gradonačelnik.

dražen petrović dres

Podsjetimo, Dražen Petrović je rođen 22. listopada prije 53 godine, a ove godine će biti bogat program obilježavanja tog datuma.

Program, dakle, počinje u subotu košarkaškim turnirom ‘Sjećanje na Dražena’ koji će se paralelno odigravati u dvoranama OŠ Petra Krešimira IV i OŠ Vidici.

U 9,30 sati bit će označen start dječje utrke koja će se odvijati na šibenskoj rivi, a u spomen na Dražena održat će se i atletske utrke ‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’ sa startom u 11 sati, odnosno u 12,30 sati sa šibenske rive.

U nedjelju kod spomenika Dražena Petrovića s početkom u 9,30 sati bit će položeno cvijeće u spomen na našeg košarkaškog virtuoza, a u prigodnom programu nastupit će i učenici OŠ Juraj Šižgorić te klapa Bunari.

dražen petrović dres


Pratite nas i na društvenim mrežama: