'Idemo do grada'

Evo koji će projekti, udruge i firme podijeliti 200 tisuća kuna za oživljavanje stare gradske jezgre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Turistička zajednica grada Šibenika izvjestila je danas o rezultatima natječaja Idemo do grada, provedenog u suradnji s Gradom Šibenikom, a kojemu je cilj revitalizacija stare gradske jezgre i to poticanjem kreativnih i kulturnih sadržaja u mjesecima izvan turističke sezone.

Udruga turističkih vodiča Mihovil za projekt ‘Šibenik na pijatu’ dobila je 10 tisuća kuna, ‘Šibenik spring’ 50 tisuća, KU Šibenske promenade za svoj igrokaz ‘Varoško ljubovanje’ dobile su četiri tisuće kuna, a Kino klub Šibenik za ‘Kino kvadrat’ 10 tisuća kuna. Nadalje, Kviz udruga Šibenik za tematske klub kvizove dobila je pet tisuća kuna, Casper za projekt ‘Dobrodošli u svijet čarolije’ također pet tisuća kuna, a ‘Šibenska glazbena riznica’ 35 tisuća kuna. Kontra napad za ‘Art field’ dobila je 35 tisuća kuna, Galerija Galera 20 tisuća, udruga Rat Cat za ‘Modulat project Mala loža’ 10 tisuća, Gradski komorni orkestar Šibenik za ‘Orkestar u gradu’ također 10, dok je udruga Tempera za ‘Blago nama s mamama’ projekt dobila dvije tisuće kuna. Naposlijetku, Udruga Fotopoetika za ‘Long Play Day 2020.’ nagrađena je sa četiri tisuće kuna.

U sklopu ovogodišnjeg programa osigurano je čak 200 tisuća kuna potpora, a o rezultatima  provedenog Javnog poziva odlučilo je šesteročlano povjerenstvo imenovano od strane Turističke zajednice grada Šibenika, koje je donijelo odluku o raspodjeli sredstava.

– Prijave koje su se odnosile na područje izvan obuhvata stare gradske jezgre, što je i temeljni kriterij odabira po ovom javnom pozivu, nisu se razmatrale. S odabranim korisnicima će se  sklopiti ugovor o namjenskom korištenju sredstava, kojim se reguliraju međusobna prava i obveze, a svi odabrani bit će pojedinačno  obavješteni o terminima za sklapanje ugovora – izvijestili su iz Grada Šibenika.

Podsjetimo, suradnja na projektu Idemo do grada započela je 2019. godine, na prijedlog kulturnoga vijeća Grada, kada su osigurana sredstva u iznosu od 150 tisuća kuna.


Pratite nas i na društvenim mrežama: