Više

  Iz Vodovoda umiruju građane

  Crnički iznajmljivači zbog Aglomeracije otkazuju gostima. Nova školska godina prioritet nad turizmom

   

  Radovi na Aglomeraciji u Crnici izbili su prihod nemalom broju iznajmljivača u tom dijelu grada u kojem je kopanje dijela Ulice Stipe Ninića, po službenim najavama na internetskoj stranici Vodovoda, trebalo početi u rujnu ove godine, a ulica je već sada raskopana, neprohodna te do 17 sati bučna i prašnjava.

  – Kreditno smo zaduženi za uređenje apartmana koji će sada ostati prazni, ali ne zbog korone. Naš je smještaj bio bukiran cijelo ljeto i sada, supruga i ja, zovemo goste i objašnjavamo im da smo izgubili parking te da buka strojeva traje do pet popodne. Prisiljeni smo biti iskreni prema gostima i otkazali smo svima koji su rezervirali za sedmi misec. Jučer sam gostima, koji dolaze danas na jednu noć, javio isto, ali oni dolaze popodne i ujutro će već nastaviti put dalje pa nisu odustali. Mi smo u totalnoj blokadi i netko nam mora pomoći – očajan je i ljut Jere, iznajmljivač iz Crnice.

  I njegovi susjedi, koji nemaju apartmane, nisu ni malo zadovoljni.

  – A šta ću vam pričati vidite i samo kako ovo izgleda. Sporo sve to ide – kratko je komentirao jedan od stanara u ulici Prilaz tvornici u Crnici.

  U razgovor se ubacila i njegova susjeda s kućnog praga pred kojim je grubi makadam, a pored ogradnog zida mostić kakav se koristi za ukrcaj na brodove.

  – Ovo su tek jučer zatrpali. Ne da rade sporo, nego ovo je nikakav posal. Predugo sve to traje i evo tek danas možemo bez onog mostića izaći iz kuće. A vidite i sami kako su zatrpali i sad pitaj Boga kad će nastaviti – ogorčeno će.

  Dio ulice Stipe Ninića, u kojem su radovi trebali početi tek u rujnu ove godine, već sada je raskopan, a tu izmjenu plana potvrdio nam je dogradonačelnik Danijel Mileta.

  Dobre vijesti za stanare ulice Prilaz tvornici, nakon današnjeg sastanka koordinacije radova prenio nam je Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje Šibenik.

  – Nema potrebe za zabrinutost sugrađana jer ćemo sve dionice koje budu završene odmah i asfaltirati. Prilaz tvornici u planu je asfaltiranja sljedećeg tjedna, najvjerojatnije će to biti četvrtak. Završit ćemo potpuno i onaj mali dio Ulice Paška Trlaje. Dio Ulice Stipe Ninića do Ulice Paška Trlaje, u kojem su sada radovi, bit će završen kroz kolovoz. U kolovozu će izvođači koristiti godišnji odmor, a radovi će možda i u kolovozu trajati u Mimincu – najavio je Malenica.

  – Odlučeno je da Crnica ide dalje zbog škole, odnosno kako bi svi radovi bili završeni do početka školske godine. Dio Brodarice bit će završen do ponedjeljka ili utorka, a svi radovi u Brodarici i Zablaću do 1. srpnja. Nastavit će se radovi u Gornjoj Brodarici i to isključivo tamo gdje se to dogovori s predstavnicima Mjesnog odbora. U samom gradu, uz Crnicu, nastavljaju se radovi u Mimincu i u Ulici Jerka Machieda – kaže Mileta.

  Stanarima Ulice Stipe Ninića i ulica ispod nje prema Brodoservisu i bazenu nije problem samo sporost radova.

  – Sad mi je manja briga sporost i što do kuće dolazim bilim putem. Nama je kuća oštećena od vibracija kada su kopali uz našu kuću. Ne samo nama. Susjedi su padale slike sa zida i kod nje su vidljiva oštećenja na kući. Reagirali smo čim su počeli kopati i tražili da se preispita smije li se tako agresivnim strojevima rušiti stijene uz same temelje kuća. Mjeriti vibracije došli su nam tek nekoliko dana kasnije kada su strojevi otišli dalje od kuće uz objašnjenje da su ih izvođači tek tada pozvali – priča nam gospođa Ankica iz Ulice Stipe Ninića.

  Mnogi su u tom dijelu Crnice i iznajmljivači pa će u ovoj, i onako lošoj sezoni, imati dodatne probleme objasniti gostima što se događa u kvartu.

  – Prijavili smo svima probleme i nastalu štetu, ali za sada ne znamo što će biti dalje. Čujem da nam planiraju cijelo ljeto ostaviti ovako zatrpane ulice i da cijelo ljeto neće asfaltirati završene dionice kolektora – priča nam sugovornica.

  Njezin susjed Ivo ogorčen je i činjenicom da stanari ulica u kojima se kopa ne mogu dobiti točnu informaciju.

  – Pitamo Sarađena kaže jedno, zovem Vodovod kažu drugo, a na stanicama Aglomeracije nalazim treću informaciju. Još 15. svibnja prošle godine izrađeni su elaborati o stanju naših nekretnina po kojima su kuće u odličnom stanju, a danas brojimo pukotine. Pisali smo i zamolbu Sarađenu da radove obavljaju primjerenom mehanizacijom kako se sugerira u elaboratu. Oni su koristili manje strojeve samo u dijelovima u koje nisu mogli ući velikim bagerima – objašnjava nam situaciju Ivo.

  Iz Vodovoda nas uvjeravaju kako izvođač radova u slučaju oštećenja objekata ne bježi od odgovornosti.

  – Svi objekti su prije početka radova snimljeni i imamo dokumentaciju o stanju svih kuća. Zbog prirode radova moguće je da su se pojavila neka oštećenja i zato ćemo ponovo pregledati sve što su stanari prijavili. Izvođač ne bježi od toga, postoji osiguranje iz kojeg bi tada sanirali oštećenja za koja se potvrdi da su nastala zbog rada pikamera – tvrdi Malenica.

  - Advertisment -

  NAJNOVIJE

  Carević u Kupu možda krene s Miševićem na...

  Nogometaši Šibenika u srijedu (15.30h) igraju svoju prvu utakmicu u ovosezonskom Kupu Hrvatske, natjecanju u kojem su prošle sezone otišli do finala i izgubili...

  Sunčani u grupnoj fazi LEN Euro Cupa protiv...

  Nakon što su uspješno odradili kvalifikacijsku rundu u Rijeci, vaterpolisti Solarisa doznali su suparnike u grupnoj fazi LEN Euro Cupa. Ždrijeb je Sunčane smjestio...

  U Šibeniku obilježen Dan policije. Proslavu uveličali predstavnici...

  Polaganjem vijenaca na Spomen ploči smrtno stradalim policijskim službenicima u Mandalini te kod Središnjeg križa na Kvanju počelo je obilježavanje Dana policije, koji se...

  NAJNOVIJE

  Carević u Kupu možda krene s Miševićem na golu, dvojica igrača dobila pretpozive za U21 vrstu

  Nogometaši Šibenika u srijedu (15.30h) igraju svoju prvu utakmicu u ovosezonskom Kupu Hrvatske, natjecanju u kojem su prošle sezone otišli do finala i izgubili...

  Sunčani u grupnoj fazi LEN Euro Cupa protiv Talijana, Španjolaca i Francuza

  Nakon što su uspješno odradili kvalifikacijsku rundu u Rijeci, vaterpolisti Solarisa doznali su suparnike u grupnoj fazi LEN Euro Cupa. Ždrijeb je Sunčane smjestio...

  U Šibeniku obilježen Dan policije. Proslavu uveličali predstavnici Županije i Grada Šibenika

  Polaganjem vijenaca na Spomen ploči smrtno stradalim policijskim službenicima u Mandalini te kod Središnjeg križa na Kvanju počelo je obilježavanje Dana policije, koji se...