Kuće su jeftinije od stanova

Cijene nekretnina rastu: Za svoj novac u Šibeniku dobijete duplo veći stan nego u Dubrovniku

Šibenik je po prosječno traženoj cijeni stanova i dalje sedmi među većim gradovima, a po cijeni kuća je peti. Za četvorni metar stana u veljači je traženo prosječno 1.694 eura, dok su cijene kvadrata kuća nešto niže i prodavatelji prosječno traže 1.469 eura.

I dalje je na uvjerljivom prvom mjestu, kada su cijene nekretnina u pitanju, Dubrovnik. Tamo je u veljači prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.842 eura, dok je prosječna cijena kvadrata kuće s dvorištem tamo bila 4.391 euro. Odnosno za isti novac u Šibeniku možete dobiti dvostruko veći stan i tri puta veću kuću nego u Dubrovniku.

Skuplji od Šibenika su i Split, Zadar, Zagreb, Pula i Rijeka. Od najvećih hrvatskih gradova, najveći rast unazad godinu dana bilježi Rijeka gdje su tražene cijene stanova u godinu dana porasle za gotovo 10 posto.

Prema novom istraživanju portala Njuškalo, provedenom na uzorku od 164 tisuće aktivnih oglasa u veljači ove godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj porasle su za sedam posto na godišnjoj razini, dok je u odnosu na veljaču 2018. godine zabilježen rast cijena veći od 14 posto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.