Čempresi će na Kvanju, po povoljnim cijenama, graditi grobnice za urne

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski Čempresi ulaze u novu investiciju izgradnje grobnica za urne, kojom žele odgovoriti na sve brojnije upite građana i pratiti njihove potrebe.

Prije početka izgradnje objavili su poziv za iskazivanje interesa za kupnju grobnicu za urne na gradskom groblju Kvanj. Cilj Javnog poziva je vidjeti koliki je stvarni interes građana za kupnju takvih grobnica te na taj način pripremiti kapacitete za izgradnju grobnica za urne za koje je već napravljen projekt.

Ivan Vukovic

– Na ovaj, prvi poziv za iskazivanje interesa očekujemo da nam se javi barem 15 do 30 zainteresiranih što bi značilo da možemo odmah krenuti u izgradnju prvog, od planirana četiri bloka kasetnih grobnica za urne. U ovom trenutku, bude li interesa, spremni smo graditi četiri takva bloka s po 30 kaseta, odnosno grobnica, kaže Joško Vuković, direktor Čempresa.

Planirana lokacija za nove grobnice za urne je na kraju pravca staze koja vodi od glavnog ulaza u gradsko groblje Kvanj, a riječ je o nadzemnim grobnicama u svojevrsnom zidu koje bi bile izgrađene u tri etaže.

kasete za urne

– Već sada iz Šibenika mjesečno imamo desetak sahrana s kremiranjem. Danas je cijena pogreba s kremiranjem i onog klasičnog gotovo izjednačena pa vjerujem da će biti zanimanja za ove grobnice jer je njihova cijena daleko ispod cijene klasičnih grobnica. Računamo da će u konačnici jedna kaseta, u koju, ovisno o veličini urni, stane šest do osam urni, biti oko 4.500 kuna. Riječ je o gotovoj grobnici spremnoj za ukope, kaže Vuković.

Od trenutka kada se odluči koliko će se grobnica graditi, po Vukovićevim riječima, bit će potrebno oko mjesec dana do završetka izgradnje, a bude li zanimanja za svih 120 kaseta taj dio Kvanja bio bi izgrađen i hortikulturno uređen najkasnije do ožujka sljedeće godine.

Foto: Marko Slamić
Foto: Marko Slamić

Za one koji imaju vjerske dvojbe bitno je napomenuti kako Crkva ne brani kremiranje ukoliko je ono u skladu s vjerom, a ne iz nekih drugih pobuda, jer ono samo po sebi samo ubrzava proces raspadanja tijela, ali ne oskvrnjuje dušu i ne dovodi u pitanje uskrsnuće.

Prijave za kupnju grobnice građani mogu podnijeti osobno u tajništvu Uprave groblja na Kvanju, radnim danom od 7 do 15 sati, a rok je 30 dana.

urna


Pratite nas i na društvenim mrežama: