Burić i Tolušić potpisali ugovor: Na Kaprije stiže pola milijuna kuna za obnovu uljare i zavičajnog muzeja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sporazum o financiranju programa obnove uljare i zavičajnog muzeja na Kapriju, vrijedan pola milijuna kuna, potpisali su danas u Zagrebu ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

– Ovom prilikom čestitam Mjesnom odboru Kaprije jer je ovaj projekt zasluga njihove višegodišnje upornosti i truda. Prostorom u kojem je potrebno izvesti manje građevinske radove upravljat će  Mjesni odbor Kaprije, a postrojenjem bi se koristili tamošnji poljoprivrednici, maslinari, okupljeni u Udrugu maslinara i magunjara – kazao je Burić.

ugovor uljara kaprije

Predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Dinko Jelovčić istaknuo je kako uređenje prostora uljare mnogo znači daljnjoj revitalizaciji otoka te očuvanju tradicijskih vrijednosti.

– Uljara je stoljetni san svih Kaprijanaca koji će, po okončanju radova, končano svoje masline moći prerađivati na otoku. Vjerujem kako će se ovime i mlađe generacije Kaprijanaca potaknuti da se bave poljoprivrednom djelatnosti –  istaknuo je Jelovčić.

Kako je Šibenski portal već pisao, Ministarstvo poljoprivrede iznosom od 500 tisuća kuna financirat će uređenje prostora i obnovu uljare, opremanje postrojenja za preradu masline te uređenje zavičajnog muzeja na otoku Kapriju koji se nalazi u sklopu iste zgrade.


Pratite nas i na društvenim mrežama: