Američki veleposlanik posjetio Šibenik: ‘Spremni smo i otvoreni za suradnju’

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država, Njegova Ekselencija Robert W. Kohorst sa suprugom je danas posjetio Šibenik, a dobrodošlicu su mu poželjeli gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Paško Rakić.

Predstavljajući gostima prirodne i kulturne znamenitosti šibenskog kraja, najznačajnije projekte, gospodarske prilike i ulagačke potencijale, gradonačelnik Burić istaknuo je kako  Šibenik svoju budućnost, osim turizma,  vezuje za malo i srednje poduzetništvo te razvoj visokoškolskog sustava i IT-sektora.

– Uz prirodne ljepote kojima Šibenik obiluje okružen dvama nacionalnim parkovima, brojne kulturno-povijesne znamenitosti s dva UNESCO-va bisera, katedralom sv. Jakova i tvrđavom sv. Nikole, ovaj grad ima dragocjene ulagačke potencijale čije vrijeme tek dolazi, od zone Zablaća i Podsolarskog, preko Batižela do Poda. Imamo sve pretpostavke da budemo interesantni ozbiljnim ulagačima i investicijama, tako i onima iz Sjedinjenih Američkih Država. Otvoreni smo za suradnju i težimo da na svim područjima budemo još bolji, brži i uspješniji – kazao je Burić te je na kraju susreta, u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi svom gostu poklonio bocu travarice šibenskog Vinoploda Vinarije u posebno dizajniranoj boci zaželjevši mu puno uspjeha u radu.

Spremnost i otvorenost za suradnju izrazio je i veleposlanik Kohorst koji je, inače, za svog posjeta Šibeniku obišao i Poduzetničku zonu Podi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.