VIDEO Klapa Sv. Juraj HRM otpjevala nikada snimljenu pjesmu Vice Vukova ‘Dalmacijo, dušo moja’

Klapa Sv. Juraj HRM otpjevala je pjesmu ‘Dalmacijo, dušo moja’ premijerno na prvoj večeri ovogodišnjeg splitskog festivala, za koju je tekst napisao Krsto Juras, a još je 1992. godine otpjevao pokojni Vice Vukov koji je nikada nije snimio. U želji da se otme zaboravu, klapa Sv. Juraj HRM obradila je pjesmu u klapskom aranžmanu kojeg potpisuju Tonći Ćićerić i Mario Božić.

– Spot za pjesmu ‘Dalmacijo, dušo moja’ prikazuje neodvojivost čovjeka od doma, zavičaja u kojem je ponikao. Taj prirodni, kulturni i emocionalni ‘pečat’ utisnut je u dušu svakog čovjeka i bez obzira koliko daleko ga život odveo, čovjek je uvijek vezan za svoj zavičaj. Priroda je u spotu također prikazana kao živi entitet koji je sposoban biti u tom emocionalnom odnosu sa čovjekom, te isto tako osjeća nostalgiju, prazninu i iščekuje svog sina poput majke na vratima kuće – izjavio je Hrvoje Svalina, režiser spota i Patrik Grgurić snimatelj, inače javnosti poznati po režiji brojnih uspješnica mornaričke klape kao što su ‘Ruža crvena’, ‘Bura’, ‘Zapivaj klapo moja’ i ‘Odriši me’.

Autor glazbe je Zvonko Špišić poznat po skladbama koje se vežu uz Zagreb poput ‘Grič u suncu’, ‘Trešnjevačka balada’, ‘Zagrebačko ljeto’, ‘Zakaj volim Zagreb’ i tako redom.

– Spot je snimljen na brojnim lokalitetima diljem Dalmacije od Splita, Primoštena, Imotskog, Otavica do kanjona Cetine i vrhova Biokova. Posebno hvala posadi broda HRM-a Učka i Odjelu za obuku ronitelja HRM-a za iznimno lijepe kadrove snimljene na moru tijekom plovidbe – izjavio je Marko Bralić, voditelj klape.

Pjesma ‘Dalmacijo, dušo moja’ je nastavak uspješne suradnje sa Scardonom u čijem izdanju su snimili čak šest studijskih albuma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.