NOSTALGIJA – mjesto čežnje kojemu se gosti neprestano vraćaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Riječ nostalgija dolazi iz grčkoj jezika, a u prenesenom značenju označava čežnju za nečim što nam je nekad bilo veoma drago ili ugodno. Svi koji su se tijekom zime sa čežnjom prisjećali vremena provedenog na ispijanju kava, u druženju s osobljem ili tada još glazbenom ponudom, napokon mogu odahnuti jer je buffet Nostalgija, smješten u starom dijelu Šibenika, između samostana sv. Frane i Osnovne škole Fausta Vrančića napokon je nakon zimske pauze otvorio svoja vrata.

Iza zatvorenih vrata tijekom zimskog perioda spremao se plan i program za novu sezonu. Došlo je do nekih promjena, ali ono najvažnije je ostalo isto – ugodan ambijent, odlična usluga i uvijek dobro raspoloženi kuhari, konobari i vlasnik Lorenzo Ujević s obitelji.

DRUGI ROĐENDAN

Inače, Lorenzo je, vjerojatno, najmlađi vlasnik nekog ugostiteljskog objekta u Šibeniku, a to je postao s 19 godina, kada je 2011. godine otvorio tada buffet Nostalgiju, danas niskobudžetni restoran koji nudi doručak, ručak, večeru i nezaobilazno piće dobrodošlice. Krajem mjeseca, točnije 27. travnja, Nostalgija će proslaviti drugi rođendan, dotad će se već i zahuktati turistička sezona, a obitelji Ujević, također vlasnicima prvog hostela u gradu Indiga, a potom i Globa, cilj je bio da do treće sezone standard Nostalgije bude daleko ispred onog što je bio na početku.

– Prvo smo krenuli s običnim kafićem, u kombinaciji s hostelom gledali smo što gosti traže. Tada su se tražile večere, a mi smo nudili doručak i piće dobrodošlice. Kasnije smo krenuli s doručcima i večerama, gosti su počeli pristizati i sve je lagano krenulo – prisjeća se Lorenzo. A kad se kamenčić jednom zakotrljao, više nije stao. Gosti Nostalgije su, uglavnom turisti, a mnogi od njih toliko su se ‘zarazili’ atmosferom da se neprestano vraćaju Ujevićima ili automatski svoj boravak produže za još nekoliko dana.

– Nedavno nam je ovdje bila Engleskinja koja se vratila u Šibenik po četvrti put, a kako sad stvari stoje, trebala bi doći ponovno u lipnju. Bilo je onih koji su došli na jedan dan. Bilo je situacija da su ostajali po sedam, osam dana. Otišli bi u Dubrovnik i vratili se razočarani onim što su tamo vidjeli. Kažu da im je ovdje puno bolje jer imaju svoj mir, pa se spase kad dođu ovdje gdje je atmosfera ležerna. Imali smo Nizozemca i Belgijanca koji su radili u Srbiji, a u Šibenik su došli na dva dana, na kraju su ostali osam i ovdje proveli cijeli godišnji odmor – otkriva mladi vlasnik. Da njegove priče nisu pusti snovi jednog ugostitelja, pokazuju i recenzije na internetskom portalu, savjetniku za putnike, TripAdvisoru gdje je Nostalgija ocijenjena s najvišim ocjenama.

– Gosti ocjenjuju naš pristup prema njima, sveukupnu atmosferu, čistoću. Zadnje što komentiraju je hrana, iako je i ona kvalitetna, ali im je sve drugo ispred. U principu, totalno se razlikujemo od drugih u gradu. Svi, uglavnom, imaju striktno profesionalni odnos prema gostima, kod nas je druga priča – tvrdi Lorenzo.

DALMATINSKI FAST FOOD

Kako i priliči ugostiteljstvu iz turističke destinacije, gost je u Nostalgiji uvijek na prvom mjestu, no kad su već na odmoru ne zamaraju ih ozbiljnim stvarima, pa se ni na jelovniku ne mogu pronaći ‘normalna’ jela. Menijem vlada mediteranska kuhinja, a Lorenzo će reći da je naziva dalmatinskim fast foodom koji karakterizira brzo i efikasno spremanje, te kvaliteta namirnica. Shark attack, Lord of the rings, Love heart, Ebony & Ivory, BBC, I am not on diet, Fly, Robin, fly samo su neka od ponuđenih jela, a što se točno krije iza imena provjeriti možete, ako sjednete za stol. Gosti koji se uvijek vraćaju i niske cijene dovoljan su razlog da Nostalgija postane svačije mjesto čežnje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.