Više

    MAGAZIN IŠ DONOSI: Šibenčanin otvara beef shop u centru Zagreba

     

    Otvorenje prvog hrvatskog beef shopa iliti trgovine goveđeg mesa Šibenčanina Miše Pešića originalna je i atraktivna ideja koja će svakako obogatiti gastronomsku ponudu naše zemlje. Kada u obzir uzmemo podatak kako se na dnevnom meniju Hrvata svakodnevno nađe komad mesa, jedinstveni butik ove važne namirnice privući će mnogo znatiželjnika. Zagreb će dobiti prostor kakvog nema niti Amsterdam, poručuje Miše koji već 28 godina živi i radi u tom nizozemskom gradu. Iako ga znatiželjnici pitaju je li ‘beef shop’ zapravo drugi naziv za mesarnicu, ovaj zaljubljenik u kulinarstvo, no prvenstveno u meso, odgovara kako je to pravi ‘pravcati’ butik mesa. Kao što postoji butik cipela ili odjeće.

    MINI CARSTVO GOVEDINE

    Zagrebačka Petrinjska ulica dobit će izložbeni prostor svježeg i zamrznutog mesa, svi komadi bit će porcionirani i u vaakum pakiranju, a prezentirat će se i neobični proces sazrijevanja mesa tzv. ‘dry aging’, prirodan način mekšanja mesa i pojačanja njegova okusa što je za hrvatske pojmove prava rijetkost, premda je riječ o prvoklasnom mesnom zalogaju. Svima željenima novih znanja i okusa, savjetovat će se i koji prilozi najbolje ‘sjedaju’ uz govedinu.

    Meso će se za potrebe ovog mini goveđeg carstva nabavljati iz Austrije od simentalskog goveda, a životinje, napominje vlasnik, ne smiju biti starije od 16 mjeseci.

    -Educirat ćemo našu klijentelu, budući da za tim postoji potreba. Puno njih bi htjelo otvoriti steak house, ali naši mesari ne mogu opskrbljivati takve lokale jer i sami ne znaju pozicioniranje mesa kod goveda, oni sve to zovu ramsteak, a i nemaju stalnu dostavu. Mi nudimo kompletan program za takve projekte, znači u ponudi imamo biftek, ramsteak, ribeye, T-bone steak, steak, hamburger… – najavljuje Miše čiji će ‘beef shop’ snabdijevati pojedine restorane i ugostiteljske obrt.

    DRUGAČIJI NAČINI PRIPREME MESA

    -Meso je porcionirano od 200 ili 300 grama, a T-bone teži i do 500 grama. To znači kad klijent nešto naruči svi su komadi iste težine, a zasada je praksa u restoranima kad naručiš biftek ili T-bone da nisu svi iste težine. Moje je mišljenje da gost ima pravo u restoranu dobiti ono što naruči, a ne da težine variraju od-do – poručuje vlasnik. Za one koji pak ne mogu izdržati, educirano osoblje pripremit će steak ili ramsteak, ovisno što im je draže, koje će na licu mjesta posjetitelji moći kušati. Miši je u planu do konca godine otvoriti i moderan fast food u kojem će se primjenjivati zahtjevni i izazovni načini pripreme hrane. Izdvojit ćemo samo metodu sous-vide iza koje se krije francuski izraz za kuhanje ‘u vaakumu’.

    Za kraj smo ga pitali koji komad govedine on najviše voli spremati.

    -Dobar ribeye jako je izazovan za kuhanje jer ima masnoću što daje punoću okusa – otkriva nam Miše koji vjeruje da je vrlo važno koje i kakve namirnice jedemo. ‘Ferrarija ne možemo svi voziti, ali hraniti se svi moramo’,zaključuje.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Ravnateljica i djelatnici NP ‘Krka’ ugostili srednjoškolce iz...

    Učenici i nastavnici sudionici projekta 'Kultura, turizam i strukovno obrazovanje' posjetili su eko kampus „Krka“ u Puljanima. Ukupno 40 sudionika iz Srednje škole Ivana...

    VIDEO Šibenska pjevačica Iva Spahija snimila je spot...

    Iva Spahija, mlada šibenska pjevačica i debitantica na Večeri dalmatinske šansone 2022. godine snimila je spot za pjesmu 'Ni juga ni bure'. Spot za pjesmu...

    U Oklaju potpisani ugovori o radu sa sedam...

    U Domu kulture u Oklaju danas, 16. travnja potpisani su ugovori o radu između načelnika Tihomira Budanka i 7 radnica koje su se prijavile...

    WhatsApp testira novu značajku, mnoge će njeno uvođenje...

    Ova bi značajka mogla poboljšati korisničko iskustvo i ukloniti potrebu za pojedinačnom provjerom statusa aktivnosti svakog kontakta – prenosi Jutarnji.hr WhatsApp navodno razvija novu značajku...

    NAJNOVIJE

    Ravnateljica i djelatnici NP ‘Krka’ ugostili srednjoškolce iz Drniša i Splita

    Učenici i nastavnici sudionici projekta 'Kultura, turizam i strukovno obrazovanje' posjetili su eko kampus „Krka“ u Puljanima. Ukupno 40 sudionika iz Srednje škole Ivana...

    VIDEO Šibenska pjevačica Iva Spahija snimila je spot za pjesmu ‘Ni juga ni bure’

    Iva Spahija, mlada šibenska pjevačica i debitantica na Večeri dalmatinske šansone 2022. godine snimila je spot za pjesmu 'Ni juga ni bure'. Spot za pjesmu...

    U Oklaju potpisani ugovori o radu sa sedam radnica na projektu ‘Žene radeći pomažu – faza III’

    U Domu kulture u Oklaju danas, 16. travnja potpisani su ugovori o radu između načelnika Tihomira Budanka i 7 radnica koje su se prijavile...

    WhatsApp testira novu značajku, mnoge će njeno uvođenje razveseliti, ali bit će i nezadovoljnih

    Ova bi značajka mogla poboljšati korisničko iskustvo i ukloniti potrebu za pojedinačnom provjerom statusa aktivnosti svakog kontakta – prenosi Jutarnji.hr WhatsApp navodno razvija novu značajku...