GDJE JE TERRANEO: S organizacijom se kaskalo lani, a povijest se očito ponavlja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Možda će se činiti kako pitanje ‘gdje je Terraneo?’ nije na mjestu, kako je možda u veljači preuranjeno izlaziti s najavama imena izvođača i ostalog popratnog sadržaja za festival u kolovozu i kako mjesta panici nema, čini nam se kako će se i ove godine ponoviti situacija kada je do objave prvih headlinera početno oduševljenje polako preraslo u otvoreno negodovanje.

Terraneo je od prve najave, prve postavljene pozornice i prvog odsviranog akorda postao šibenskim festivalom. Ljubav je bila trenutna, bez obzira na početni skepticizam, obostrana i još uvijek traje. Nakon dvije godine dolazi i do promjene vlasničke strukture što je potaklo i priče oko selidbe festivala iz Šibenika, a u prilog svemu išla je i činjenica kako se dobrano kasnilo s najavama. Činilo nam se kako se stvar od lani ponavlja, rekli bi ‘deja vu’, pa smo, ne želeći čekati službene objave, iz ‘prve ruke’provjerili što se događa s Terraneom.

-Za sada još uvijek nema velikih vijesti – govori nam Luka Pavić, glasnogovornik festivala, ali uvjerava da se stvari ipak kreću.

Na pitanje hoće li se ponoviti situacija od prošle godine kada je objava imena izvođača i gotovo cijela ‘Terraneo mašinerija’ bila u određenom zakašnjenju, Pavić odgovara:

-Prošle godine smo stvarno malo kaskali, ali bez ikakvog opravdanja, trebalo je neke stvari posložiti u hodu. Danas smo malo pametniji i najviše kroz tjedan dana Terraneo će izaći u javnost. Hoće li biti službenih najava izvođača još ne mogu potvrditi, ali sigurno se neće ponoviti situacija od prošle godine – kaže Pavić.

U cijeloj priči oko Terranea veliku podršku daje i nova gradska vlast koja će i ove godine učiniti sve potrebno kako bi se Šibenik još jednom pokazao kao dobar domaćin i poželjna festivalska destinacija.

-Grad Šibenik u potpunosti i bezrezervno pomaže organizaciju Terranea. Sve što je u našoj mogućnosti, sve što možemo napraviti, mi ćemo i učiniti – govori nam Ana Gojanović Rakić, glasnogovornica šibenskog gradonačelnika, Željka Burića. ‘U stalnom smo kontaktu s organizatorima i što se nas tiče, figurativno rečeno, Terraneo može početi sutra ‘, dodaje.

S obzirom da su mnogi festivali svoje line up-ove već posložili, krenula je i prodaja karata te kada se uzme podatak da je lani već 13. veljače objavljen termin Terranea i opticaj je pušten prvi paket ulaznica, ‘terraneovci’ mnogo vremena za čekanje zaista nemaju.


Pratite nas i na društvenim mrežama: