FOTO: Tisuću Engleza danas posjetilo Šibenik

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zagazili smo u drugi dan jeseni, a po slikovitom izvještaju  iz grada dalo bi se pomisliti kako  smo i dalje u ljetnom periodu. Iako službenih podataka još nema, čini se kako se turistička sezona uspješno nastavila i u rujnu.

turisti posezona 1

Samo danas, grad je posjetilo preko tisuću Engleza koji su u grad stigli kruzerom Thomson Destiny. Ovaj kruzer dugačak je više od 214 metara i ujedno najduži kruzer koji je prošao kroz šibenski kanal ove godine, a samo ove sezone ovo mu je oko deseti put da uplovljava u našu luku.

kruzer Thomson

-Službenih podataka još nema, no po svemu sudeći čini se kako turistička sezona traje i dalje . Privatni smještaji pune svoje kapacitete, u hotelskom naselju Solaris zabilježen je velika posjeta za ovo razdoblje,kao i gradski hosteli i hoteli koji i dalje zadovoljno rade. Danas je naš grad posjetio kruzer, a preko tisuću putnika stiglo je u grad. Možemo kazati kako očekujemo da će ovaj rujan premašiti prošlogodišnju posjećenost-zaključio je direktor TZ Šibenika Dino Karađole.

Ugostiteljski objekti ljetos su radili u petoj, a sata su se prešaltali u četvrtu brzinu, što je svakako dobra vijest za njih.

turisti posezona 3

-Ova turistička sezona živnula je u odnosu na prošlogodišnje. Stara gradska jezgra živnula je s otvaranjem novih privatnih smještaja i nekolicinom hostela, pa se svakako to odrazilo i na veći broj turista koji će svoj obrok potražiti u restoranima u starom dijelu grada. Što se rujna tiče, ne možemo biti nezadovoljni, većinom su to ljudi starije životne dobi te turisti iz Japana. Gosti su ove sezone bili zadovoljni našom ponudom, no moram priznati da su još prilikom odabira jela skloniji konzumaciji provjerenih i njima tradicionalnijim jelima-kazao nam je jedan od šibenskih ugostitelja.

turisti posezona

Gledajući najave meteorologa, cijeli ovaj tjedan očekuje nas suho i toplo vrijeme, temperature neće prelaziti ugodnih 25 °C. Za sve moreljupce stižu dobre vijesti, temperature mora i dalje su visoke, a kretat će se cijeli tjedan oko 23 °C.

turisti posezona 2

Kupaći ne morate još spremati svoje kostime u ormar, nego produžite svoje morske radosti i do kraja rujna, jer bi ovakvo vrijeme trebalo potrajati sve do početka idućeg mjeseca.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: