FOTO: Snalažljivi turisti kuhali u Kalelargi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Dosjetljive Nizozemce sreli smo jutros kako spremaju ručak doslovno na ulici, što je prolaznike, a naročito one domaće i iznenadilo i razveselilo u isto vrijeme. Gotovo da su im se željeli pridružiti. Snađi se, druže- glasi stara narodna, a ovi su nam momci pokazali da, uistinu, i jesu snalažljivi. Gladni i ne od velikih zahtjeva, danas su na svoj meni uvrstili- jaja. Sve što im je trebalo bilo je deset jaja, kruh, malo ulja i plinsko kuhalo.Za njih dvojicu sasvim dovoljno.

niz 1

Naime, u razgovoru s ovim dosjetljivim Nizozemcima, u priči smo saznali sljedeće.. Za kuhanje i pripremanje ručka na otvorenom odlučili su se iz ekonomskih razloga. Borave u Hrvatskoj već 10-ak dana, a svoj put nakon Šibenika nastavljaju dalje put juga. Prvo će posjetiti Split, Makarsku i Dubrovnik, na povratku će posjetiti i susjednu nam Bosnu i Hercegovinu,a  za kraj svog putovanja vraćaju se opet u Šibenik, koji im se, kako kažu, najviše svidio od svih gradova u Hrvatskoj.

niz 5

Njihov put trajat će mjesec dana, pa nisu u mogućnosti hraniti se svakodnevno u restoranima. No, naglasili su kako je ovo idealan način za pojesti nešto zdravo i konkretno, te dodali svima dobro poznatu: ‘Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje’.

niz 4

Simpatični Nizozemci pokazali su nam i veliko znanje o hrvatskim sportašima.

nit 2

-Znamo za Luku Modrića, Dražena Petrovića, Maria Mandžukića,Ivana Balića, a kao što vidite, imamo i hrvatsku loptu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: