FOTO/VIDEO: Koktel majstori vježbaju ispred šibenske katedrale

Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zanimalo nas je koliko je potrebno vježbe, koje tehnike postoje i koji pribor je potreban za jednog koktel majstora, sve su nam to objasnili Ivan i Mario.

-Potrebno je puno vježbe kako biste bili vrhunski koktel majstor koji će svojim scenskim nastupom oduševiti publiku. Kako su došla lipša vremena često vježbamo na otvorenom i puno je zanimljivije.

koktel njihh

-Što se tiče metoda postoji  ‘Građenje na ledu’ to je najjednostavnija i najkorištenija metoda koja se koristi u pripremi koktela. Sve što trebate napraviti je napuniti čašu ledom do njenog vrha. Zatim dodajte sve sastojke prema recepturi i brzo promješajte  žlicom od dna prema vrhu. Postoji tehnika koja se  koristi za cijeđenje sokova i okusa iz svježeg voća, bobica i aromatičnog bilja. Najprije se stavi svježe ili bobičasto voće i aromatično bilje u čašu i drvenim batićem pritišće kružnim pokretima dok sokovi i arome ne izađu.

koktel cila

-Neke koktele možete pripremiti u barskoj čaši. Nekoliko kockica leda stavimo u barsku čašu da se ona rashladi, ulijemo sve sastojke i lagano promiješamo barskom žlicom. Na barsku čašu stavljamo barsko cjedilo i preko njega piće ulijevamo u rashlađenu čašu za serviranje. Miješanje u blenderu zahtijevaju oni kokteli čiji sastojci sadrže voće ili neke druge sastojke koji se ne mogu pripremiti u shakeru. Zato je miješanje u blenderu primjereno za kombiniranje tih sastojaka i stvaranje ujednačenog koktela.  Miješanje shakerom je je najčešća metoda pripremanja koktela. Postoje dvije vrste shakera: boston shaker i klasični shaker. Oba jednako funkcioniraju, samo je pitanje koji ćete koristiti.  Slaganje slojeva najzahtjevnija je metoda koja zahtjeva najviše pažnje i strpljenja, ali daje vrlo efektne rezultate. Cilj je dobiti jasno odvojene slojeve pojedinih sastojaka, to se postiže laganim dolijevanjem po dršci žlice i kosim držanjem čaše.

koktel stoji

-Prilikom serviranja koktel se ne miješa kako bi bio vidljiv efekt slojevitosti. Ukrašavanje i dodaci koktela nužni su zbog izgleda samog koktela, ali i zbog njihovog okusa. Bitno je također odabrati odgovarajuću čašu za pojedinu vrstu koktela. Pravilno odabrana čaša pojačava vizualni dojam koktela.

I za kraj nas je zanimalo koliko boca razbiju prilikom vježbanja? 🙂

koktel boce

-Najčešće su napravljene od plastičnih materijala kako bi barmeni mogli zabavljati goste bez rizika da se boca razbije. Ako želite postati barmen i koktel majstor, vježbanje s pravim staklenim bocama nije opcija. U tom slučaju će barska boca savršeno poslužiti jer je otporna na sve udarce i padove.

Video možete pogledati ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.