Zemljana baterija, lampica i osam vreća zemlje: Imate sat vremena da doživite novu instalaciju na TEF-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Umjetnički rad ‘Privremeni spomenik za tvornički spomenik’ bit će postavljen sutra u 16,35 sati u šibenskom kvartu Crnica na mjestu gdje je nekad bio tvornički spomenik TEF-a.

Riječ je o umjetničkom radu u okviru projekta Iluminovizija, a postavit će ga umjetnički kolektiv ‘Ljubavnice’. Instalacija uključuje zemljanu bateriju, jednu lampicu i osam vreća zemlje, trajat će sat vremena, dakle od 16,35 sati, kada zalazi Sunce do izlaska Mjeseca.

Osim što posjetitelji moći razgledati instalaciju, moći će i porazgovarati s kustosicom Sonjom Leboš i s umjetnicima.

Za sve one koji trebaju pomoć pri pronalaženju instalacije, kustosica će čekati zainteresirane ispred glavnog ulaza na bazen Crnica od 16 do 16,15 sati.

Inače,’ Ljubavnice’ su kolektiv sastavljen od šest mladih autorica, a riječ je o Tamari Bilankov, Hrvoslavi Brkušić, Stelli Leboš, Luani Lojić, Ivani Pipal i Ani Vuzdarić koje djeluju kao umjetnička organizacija od ove godine. Rad  kolektiva fokusiran je na interdisciplinarnom spajanju znanosti i umjetnosti prema širenju percepcije, senzacije i stvaranja novih mjesta – unutar i van pojma osjetila.

Iluminovizija je projekt Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja inspiriran Šibenikom. Ideja projekta je potaknuti inovativne procese artikulacije svjetla u javnom prostoru kroz format festivala, ali i kroz suradnju s ostalim profesijama koje se bave odnosom ljudi i okoliša.


Pratite nas i na društvenim mrežama: