Zatonjani bijesni: ‘Ne možeš od straha voziti po okukama kad padne kiša, odroni su posvuda’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Odroni kamenja posvuda. Stanovnici Zatona nakon svake veće kiše susreću se s istim problemom na cesti koja vodi od mjesta do Šibenskog mosta. Ništa drugačije nije bilo ni danas. Bijesni mještani šalju nam fotografije odrona na zavojima koji ugrožavaju promet.

– Ovo je katastrofa. Ne možeš od straha voziti po okukama kad padne kiša. Odroni su posvuda. Svaki put kad idem na posal nakon kiše, znam što me čeka. Vozači ulaze u suprotnu traku kako bi izbjegli ogromna kamenja, a time se ugrožava promet. Neka netko ovo već jednom sanira, jer godinama taj problem samo stoji – kazao je čitatelj Šibenskog portala koji nam je poslao fotografije.

cesta zaton kamenje cesta zaton odron

Cesta koja vodi od Šibenskog mosta prema Zatonu u nadležnosti je Grada Šibenika, koji je poslove održavanja tih cesta povjerio Cestama Šibenik.

– Upoznati smo s problemom odrona na toj dionici ceste, ali za ovu godinu nemamo u planu sanaciju. Razgovarali smo s predsjednikom Mjesnog odbora Zaton o tome i nastojat ćemo te radove uvrstiti u program iduće godine – kazao nam je Miro Lucić, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika.

Hrvatske ceste napravile su projekt uređenja raskrižja na Šibenskom mostu i u tijeku je ishodovanje dokumentacije, pa Lucić najavljuje kako bi se paralelno s tim projektom mogle sanirati i kritične točke na cesti do Zatona, što je potvrdio i predsjednik MO Zaton Boris Dukić.

– Na sastanku smo dogovarali kako bi na najkritičnijim dijelovima stavili zaštitnu mrežu. Sad je posebno opasno jer su bile iznimno niske temperature proteklih dana koje su naglo porasle nakon čega je pala kiša, što je rezultiralo s puno više odrona no što je inače slučaj – govori Dukić.

Ante Pijuk, tehnički direktor Cesta Šibenik koje su zadužene za održavanje gradskih prometnica, poručuje kako dežurne ekipe obilaze ceste nakon svake veće kiše, pa će tako biti i danas.

zaton kamenje cesta

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.


Pratite nas i na društvenim mrežama: