Šibenik dobio novu automatsku meteo postaju

Šibenik je dobio još jednu automatsku meteo postaju koja je instalirana na Osnovnu školu Juraj Dalmatinac. Postaja je opremljena sa standardnim senzorima za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, smjera i brzine vjetra te mjerenja količina oborina.

Ta suvremena meteorološka postaja osim što će osigurati da se u realnom vremenu preko nje kontinuirano prate vremenske prilike i mikroklima zapadnog dijela grada omogućit će i formiranje učeničkih grupa koje će uz asistenciju profesora izmjerene vrijednosti obrađivati i razmjenjivati u sklopu svjetske Globe mreže čime će se kod najmlađe populacije poticati interesi za znanošću i širiti svijest o potrebi zaštite okoliša u vremenu sve očitijih promjena u klimi.

Projekt je realiziran u partnerstvu škole i udruge koja je svoj dio sredstava za projekt osigurala od Zaklade Adris unutar projekta Razvoj Globe mreže u školama Šibensko-kninske županije.

Postaji možete pristupiti OVDJE.

(FOTO:Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.