Par iz Španjolske u Šibenik doputovao samo zbog Draženovog muzeja i utakmice na Baldekinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik je zbog svojih prirodnih ljepota i kulturne baštine popularna turistička destinacija, ali Alberto i Susana iz Seville u Hrvatsku su došli samo zbog jednog razloga – Dražena Petrovića. Alberto je veliki fan našeg malog, voli sve što ima veze s Draženom i upravo je put u Hrvatsku, posjet Draženovom muzeju i odlazak na košarkašku utakmicu GKK Šibenik-Škrljevo bilo rođendansko iznenađenje koje mu je priredila djevojka.

– Alberto voli sve što ima veze s Draženom i kad mu kupujem poklon to mora imati veze s košarkaškom legendom. Prošli utorak je proslavio 40.rođendan i tim povodom sam organizirala ovo putovanje koje je bilo iznenađenje. Iz našeg grada nije jednostavno doći, prvo smo doputovali do Trevisa gdje smo iznajmili automobil, stali u Ljubljani i Zagrebu i nakon toga stigli u Šibenik. Sutra putujemo u Veneciju odakle u ponedjeljak lovimo let za Sevillu – priča nam Susana.

U Šibenik su došli samo kako bi posjetili Muzej, odnosno spomen sobu, vidjeli njegov spomenik i tenisice, ali i otišli na utakmicu GKK Šibenik-Škrljevo.

– Muzej nas je oduševio, posebno Alberta koji je košarku počeo igrati kao dijete zbog Draženovog utjecaja, a biti u dvorani na Baldekinu jedno je od najuzbudljivijih iskustava u njegovom životu. Bilo je uzbudljivo vidjeti gdje je Dražen živio, njegove obiteljske fotografije i poklone koje je donosio majci s putovanja. Posjet Muzeju je bio način da mu se približimo. Naravno, i boravak u Zagrebu smo iskoristili kako bi posjetili tamošnji Muzej i kafić Amadeus jer ipak je ovo putovanje posvećeno Draženu – objašnjava nam Susana koja je posebno zahvalna Draženovoj majci Biserki koja je omogućila da se Albertov san ostvari.

Hrvatska i ljudi koje su upoznali su ih oduševili i planiraju ponovno doći, a s ovog putovanja ponijet će predivne uspomene.

(Foto: Privatni album)


Pratite nas i na društvenim mrežama: