Odabrano 35 studenata koji će mjesečno od Grada dobivati 700 kuna stipendije

Ukupno 35 stipendija u tri kategorije dodijelit će Grad Šibenik studentima, nakon što je utvrđena lista kandidata za dodjelu stipendija.

Dobit će ih 11 studenata  prve godine preddiplomskih studija po kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju i socijalnom statusu. Prema istim kriterijima pravo na stipendiju ostvarilo je i petero studenata prve godine diplomskih studija.

U kategoriji studenata viših godina studija Grad Šibenik dodjeljuje 19 stipendija.

– Ove godine dodjeljujemo četiri stipendije više u odnosu na prošlu godinu. Drago nam je što možemo nagraditi vrijedne studente za ostvareni uspjeh te olakšati onim obiteljima koje su slabijeg imovinskog stanja u obrazovanju djece. Visina sredstava ostaje u dosadašnjim okvirima, odnosno 700 kuna mjesečno – rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija.

Na natječaj za dodjelu studentskih stipendija ukupno se prijavilo 64 kandidata, no dio prijava nije udovoljavao uvjetima natječaja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.