Mladi Korejci izveli su predstavu na hrvatskom jeziku, a evo kakva iznenađenja vas danas očekuju na MDF-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Glumci Kazališta Young iz Seula izveli su sinoć u šibenskom kazalištu predstavu ‘Vivaldijeva Četiri godišnja doba’ i to na hrvatskom jeziku, i time oduševili publiku na 58. Međunarodnom dječjem festivalu.

Takvih trenutaka bit će još ‘more’ i danas na pozornicama, ulicama i trgovima grada! Program se nastavlja i ovog utorka, a za njega zaduženi su gosti iz regije – Srbije i Makedonije te osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića s predstavom ‘Kradljivica ključeva’ gdje je svoju obol dao i šibenski kazalištarac, važna karika MDF-a, Frane Celić kao asistent scenografkinje.

Posebno lijepo bilo je vidjeti članova Seattle Junior Tamburitzanas sastava koji je gostovao na Festivalu. Izveli su folklorne plesove Prigorja, Podravine i otoka Zlarina te se svojim programom savršeno uklopili u praznički ponedjeljak kad se obilježavao Dan državnosti.

Utorak na Festivalu pamtit će se i po izvedbama mladih članova kulturnih društava iz Šibensko – kninske županije i šire. Kolajnice, Šuštinice i prijatelji iz Betine, Knina, Muća te Splita nastupit će na novoj sceni. Beogradsko kazalište gostuje na ljetnoj pozornici, a što nas još očekuje provjerite u programu.

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić, 12. Sajam dječje knjige

11 sati, predavanjeKAKO JE NASTALA KAZALIŠNA PREDSTAVA MATILDA’

Gosti: Jakov Bilić i Orijana Kunčić, kazališni glumci, Šibenik

Gorica, ispred Galerije sv. Krševana

18 sati, Baka Librić papertoy stop motion radionica

Hrvatsko narodno kazalište u  Šibeniku,

19 sati, KRADLJIVICA KLJUČEVA

Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Osijek / Mart Mekovac de Carvalho

Clustrum je grad s tisuću vrata. Jedna od njih, drvena, stara, puna porezotina od noževa, neprobojna su, tako da su ih neki više puta pokušali otvoriti, ali nitko to nije uspio. Čini se kao da je netko pokušao izvući njihove čavle. Ta vrata čuva Mama Mirakul. Clustrumom se pročuo glas da se pojavio netko tko krade ključeve – sve je više vrata otvoreno. Počinje se širiti strah… Sve dok se jednog dana Mama Mirakul ne sretne oči u oči s kradljivicom ključeva. Predstava Kradljivica ključeva govori o osnovnoj ljudskoj potrebi za pripadanjem, o tomu koliko smo spremni riskirati kako bismo pronašli svoj dom, okusili život…

Trajanje: 55 minuta// Uzrast: 5+

Trg Ivana G. Kovačića, ispred OŠ Fausta Vrančića

19.15 sati, NETKO OVDJE NIJE NORMALAN

Darko Gjurcinovski, Makedonija

20 sati, POKLANJAM SE NA TEBE…I TEBE UZIMAM!

KUD Zora Betina, KU Šuštinice, KU Kolajnica (Šibenik), DFŽ Zvončić, KUD Kralj Zvonimir (Knin), KUD Branimir 888 (Muć), KUDŽ Filip Dević (Split)

Trg Dobrić

20 sati, ISTOČNO OD SUNCA – ZAPADNO OD MJESECA

Perivoj Roberta Visianija

Od 20 do 23 sata, GARGOT D’IMAGNACIO

Guixot de 8, Španjolska

Ljetna pozornica, ispred katedrale sv. Jakova

21 sat, BARONI DI MAKARONI

Kazalište lutaka Pinokio, Beograd, Srbija / Danica Nikolić

Tema ove bajke je ljubavna priča, odnosno ljubavni trokut između Sera Limburgera, Kneza de Majoneza i Baronese Rezankine, kojoj smetaju njihove nepremostive razlike jer pripadaju drukčijim kulturama. Apostrofiranje drukčijeg i različitog za cilj ima pomirenje triju krajnosti, u čemu leži i edukativan karakter ove priče. Ljubav, koja nadilazi različitost i nadvladava sukob, postaje osnovnom moralnom idejom, koju bi djeca trebala usvojiti još u djetinjstvu.

Trajanje: 50 minuta // Uzrast: 5+

Gorica, filmska projekcija

21.15 sati, MALI BIGFOOT

Trinaestogodišnji Adam kreće u potragu za svojim davno izgubljenim ocem. Ubrzo otkriva da mu je otac ni više ni manje nego legendarni Bigfoot koji se godinama skrivao u šumi kako bi zaštitio sebe i svoju obitelj od velike korporacije HairCo., koja želi izvoditi eksperimente s njegovim DNA-om. Adam nije ni svjestan da je njegova potraga za ocem dovela korporaciju bliže Bigfootu. // 92 min

Trg Republike Hrvatske, ispred katedrale sv. Jakova

22 sata, NETKO OVDJE NIJE NORMALAN

Darko Gjurcinovski, Makedonija


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.