‘Kalama, skalama, butama’ prerasta u ‘Pretty old town’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U šibenskoj Knjižnici Juraj Šižgorić u petak, 18. studenoga u 19 sati bit će otvorena izložba fotografija ‘Kalama, skalama, butama’ u spomen na Milivoja Zenića, dugogodišnjeg ravnatelja Knjižnice, koji je umro 20. studenoga 2011. godine. Riječ je o petoj izložbi članova Fotokluba Šibenik za koju šibenski fotografi koriste podnaslov Zenićeve knjige ‘Stari Šibenik’. Upravo je stari Šibenik motiv koji mora biti dio odabranih radova, kaže nam Željko Krnčević, član Izvršnog odbora Fotokluba Šibenik.

– Ove godine izlaže 19 fotografa amatera iz Fotokluba Šibenik, a od prijavljenih 60-ak fotografija odabrane su 34. Kako tema nije ograničena među radovima koji će biti izloženi ima panorama, ulične fotografije, Šibenika u snijegu, detalja sa životinjama, uglavno lijepi broj vrhunskih fotografija, kaže Krnčević.

Stube Milivoja Zenića
Stube Milivoja Zenića

Osim što su preuzeli naslov Zenićeve knjige, šibenski fotografi u toj knjizi pronalaze i inspiraciju i svojim radovima prenose doživljenu impresiju Šibenika, kaže nam Zdenko Zjačić, predsjednik Fotokluba Šibenik.

– Ja znam da je Šibenik uvijek isti, ali je stvar nekakvog doživljaja, gledanja i momenta kako ćemo to fotografski registrirati. Svaki od autora sigurno ima svoj pristup i to će se vidjeti na ovoj izložbi. Svima je zajednički taj, ja bi ga nazvao, ne samo fotografski, nego i emocionalni pristup prema gradu u kojem živimo, kazao nam je Zdenko Zjačić.

Kada ga neki od autora pitaju hoće li se ponavljati, ponovno snimati iste motive, Zjačić im kaže, da ako nešto vole onda to mogu i ponavljati. Nova izložba ‘Kalama, skalama, butama’ zasigurno neće biti repriza i svi koji vole Šibenik pronaći će u poznatim motivima nešto novo.

– Veseli me što je ova izložba zaživjela i nadam se da bi već od sljedeće godine trebala postati međunarodna kao Salon fotografije Šibenik pod nazivom ‘Kalama, skalama, butama – pretty old town’. Ta bi izložba bila pozivna za fotografe iz cijeloga svijeta da predstave motive svojih starih gradova, najavljuje Željko Krnčević ambiciozni plan Fotokluba Šibenik.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: