‘Kalama, skalama, butama’: Članovi Fotokluba Šibenik i ove godine odali počast Milivoju Zeniću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izložba Fotokluba Šibenik ‘Kalama, skalama, butama’ u spomen na Milvoja Zenića otvorena je u večeras u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Riječ je o sedmoj izložbi članova Fotokluba Šibenik za koju šibenski fotografi koriste podnaslov Zenićeve knjige ‘Stari Šibenik: Kalama, skalama, butama’. U uvodu Zenić kaže da će knjiga ispuniti svrhu ako šetače usmjeri na bogate ulomke šibenske povijesti ili obnovi sjećanje na neku šibensku osobitost.

– Ne samo da je njegova knjiga ispunila svoju svrhu, nego je i potaknula članove Fotokluba Šibenik da naprave istoimenu izložbu njemu u čast – rekla je Zdenka Billušić na otvaranju izložbe.

kalama2

kalama3

kalama4

Ovogodišnja izložba ‘Kalama, skalama, butama’ kadrovski je raznovrsnija nego ranije, budući da uz fotografije Šibenika obuhvaća i vizure nekih drugih starih europskih gradova, a kako je najavio ravnatelj Muzeja grada Šibenika i predsjednik Foto kluba Šibenik Željko Krnčević, u klubu će uskoro organizirati međunarodni natječaj baš na temu starih gradova.

kalama6

kalama7

kalama8

kalama10

Milivoj  Zenić, podsjetimo, preminuo je 2011. godine. Bio je dugogodišnji ravnatelj šibenske knjižnice, ali i autor dvaju kapitalnih djela vezanih uz Šibenik i šibensku povijest – ‘U pohvalu od grada Šibenika – pisana riječ od najstarijih vremena do danas’ i ‘Stari Šibenik: kalama, skalama i butama’ te vodiča ‘Šibenska katedrala’.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: