Jubilarka u Kistanjama: Šibenik Meteo na Osnovnoj školi postavio 30. meteo postaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jubilarna 30. automatska meteorološka postaja u sustavu Šibenik Meteo koja će 24 sata dnevno u realnom vremenu mjeriti meteorološke parametre, puštena je jučer u rad u Kistanjama.

Automatska meteorološka postaja Davis Vue koja je smještena na Osnovnoj školi Kistanje mjeri osnovne meteorološke parametre, temperaturu, vlažnost i tlak zraka, smjer i brzinu vjetra te količinu oborina, a podatke možete pratiti OVDJE.

Kako su izvijestili iz Šibenik Metea, sustav je financiran sredstvima Zaklade Adris u sklopu projekta ‘Razvoj Globe programa u školama Šibensko-kninske županije’ kojim su na širem kninskom području, u Kninu, Kijevu i Kistanjama instalirani suvremeni meteo sustavi, a uz postojeći u Golubiću učenici matičnih i područnih škola će u sklopu meteoroloških grupa i uz asistenciju profesora izmjerene vrijednosti obrađivati i razmjenjivati u sklopu svjetske Globe mreže čime će se kod najmlađe populacije poticati interesi za znanošću i širiti svijest o potrebi zaštite okoliša u vremenu sve očitijih promjena u klimi.


Pratite nas i na društvenim mrežama: