Grad stavlja u prodaju dionice HNK Šibenik. Provjerite uvjete natječaja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Početkom prosinca bit će objavljen javni poziv za  prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik u vlasništvu Grada.

Grad Šibenik u prodaju stavlja 297.056 dionica šibenskog nogometnog kluba, ukupne vrijednosti nešto više od 59,4 milijuna kuna, što iznosi 95.94 posto temeljnog kapitala, a sve to za početnu cijenu od 100 tisuća kuna.

Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja bit će najviša ponuđena cijena izražena u kunama pod uvjetom da je ponuditelj ispunio sve uvjete iz javnog poziva.

– Sam natječajni postupak trajat će 8 dana od dana objave u medijima i na web stranicama Grada Šibenika. Cilj nam je da zainteresirane stranke i prije raspisivanja javnog natječaja za kupnju dionica Kluba imaju dovoljno vremena za prikupljanje potrebne dokumentacije za nadmetanje, odnosno analizu stanja u HNK Šibenik, ukoliko stranke za tim iskažu interes – rekao je Slobodan Tolić, pročelnik za financije Grada Šibenika.

Podaci o poslovanju HNK Šibenik  mogu se dobiti u sjedištu Društva, Bana Josipa Jelačića 9a, Šibenik, uz prethodno potpisanu Izjavu o čuvanju tajnosti podataka.

Na Javnom pozivu moći će sudjelovati sve fizičke osobe državljani Republike Hrvatske, fizičke osobe strani državljani, pravne osobe sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i strane pravne osobe.

– Ponuditelji koji sudjeluju na javnom pozivu  dužni su uplatiti jamčevinu u visini 100 tisuća kuna u proračun Grada Šibenika. Jamčevina koju ponuditelji polože, a čije ponude ne budu  prihvaćene, vratit će se ponuditeljima najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja postupka po donošenju Odluke o odabiru – priopćeno je iz šibenske gradske uprave.


Pratite nas i na društvenim mrežama: