Grad Šibenik zaposlio deset osoba u javnim radovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik zaposlio je deset osoba u javnim radovima na području pet gradskih četvrti i mjesnih odbora u razdoblju od šest mjeseci, a s radom počinju u ponedjeljak.

Prednost pri zapošljavanju su imale osobe starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe romske nacionalne manjine, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji udovci ili roditelji bez upisanog drugog roditelja te ostale posebne skupine i osobe kategorizirane kao teže zapošljive.

– Grad Šibenik već godinama aplicira na javne pozive programa zapošljavanja osoba u javnim radovima i nastojimo na ovim društveno korisnim radovima zaposliti maksimalno dopušten broj radnika. Ove godine ih na 6 mjeseci zapošljavamo dopuštenih deset. Za početak smo ih raspodijelili na Vidike, Crnicu, Danilo, Zaton i Perković, gdje će im zadatke dodjeljivati predsjednici tih gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji su i službeno iskazali potrebu za javnim radovima – kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Poslovi koji mogu biti obuhvaćeni radnim zadacima u sustavu ovih javnih radova su pregled terena radi sprječavanja nastanka divljih deponija otpada, razrada potrebnih aktivnosti na uklanjanju nepropisno odloženog otpada, uklanjanje odloženog otpada i njegovo selektiranje, raščišćavanje terena, uređenje terena uklanjanjem agresivne vegetacije, aktivnosti oko uređenja nasada u parku, radovi na održavanju zelenih površina i hortikulture.

Za ove radove je predviđena minimalna bruto plaća u iznosu od 4.368,75 kuna, a putni troškovi će biti pokriveni u koliko zaposlenik ima više od dva kilometra od adrese stanovanja do mjesta rada na način da će mu biti pokriven trošak mjesečne karte javnog prijevoza. U mjestima gdje možebitno ne postoji javni prijevoz i nije moguće dostaviti dokaz o stvarnom trošku prijevoza, zaposleniku će biti isplaćen trošak u visini od jedne kune po prijeđenom kilometru do propisane visine od najviše 1.200 kuna mjesečno.


Pratite nas i na društvenim mrežama: