Grad pripremio milijun kuna i raspisao natječaj za drugu fazu uređenja okoliša na Šubićevcu

Ilustracija/Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Grad Šibenik raspisao je natječaj za izvođača radova druge faze projekta uređenja parkirališta i ostalih javnih površina oko stambenih zgrada u Ulici bana Josipa Jelačića 76, 78, 78a i 78b u gradskoj četvrti Šubićevac.

– Tih tri tisuće i osamsto kvadrata je šaka u oko cijelom Šubićevcu, pa je logično da ga je tadašnji predsjednik gradske četvrti Stipica Protega često spominjao kao gorući problem. Nakon što smo uspjeli riješiti višegodišnje imovinsko-pravne zavrzlame, pristupili smo urbanističkom osmišljavanju cijelog prostora na način da smo se konzultirali i sa stanarima. Korak po korak smo došli do gotove projektne dokumentacije, te prošle godine odradili prvu fazu radova vrijednu pola milijuna kuna. U proračunu za ovu godinu smo planirali milijun kuna za završetak obuhvata, te upravo raspisali natječaj za izvođača radova. Očekujem da bi ova druga i završna faza bila odrađena kroz ljeto, za vrijeme školskih praznika, kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

subicevac radovi 190617 2

Parkiralište će biti formirano neposredno uz glavnu prometnicu, te uz zgradu kućnog broja 76 oko koje je stvorena kružna kolna veza kojom se pristupa postojećim garažama. Ukupno je planirano 35 parkirnih mjesta, uključivo invalidska, koja će se dijelom popločati travnim opločnicima unutar kojih će rasti trava. Obzirom na već ustaljene pješačke tokove, formirana su dva glavna pješačka pravca: stubište koje vodi od cestovne prometnice ka sjeveroistoku i pješačka veza između škole i supermarketa. Stubište je bilo dotrajalo i u lošem stanju, te se djelomično prekidalo, i prošle godine  se zamijenilo novim uz rampu za pristup interventnim vozilima do zgrade 78b. Pješačke veze će se proširiti i ograditi zelenim otocima na mjestima ulaska u zgrade, uz postavljanje klupa za sjedenje. Postojeći roštilj smješten iza garaža će se zadržati, a uz njega stvoriti nova terasa za stanarsko druženje. Područje je projektirano na način da se osobama smanjenje pokretljivosti i s invaliditetom omogući jednak pristup i korištenje u svim zonama, a također se teži očuvanju postojećeg vrijednog drveća te stvaranju novih nasada oko zgrada.

Rok za prijave potencijalnih izvođača radova je do 29. ožujka, a zainteresirani ga mogu vidjeti na web stranicama Grada Šibenika i u Narodnim novinama.

subicevac


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.