FOTO/VIDEO Šibenski osnovci obilježili Dan ružičastih majica i poslali poruku ‘Ne nasilju’

Dan ružičastih majica, međunarodni je dan posvećen borbi protiv nasilja u školama obilježili su ove srijede učenici 1.a i 1.b razreda Osnovne škole Juraj Šižgorić i učenici 2.b razreda Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

– U ružičastim majicama 53 prvaša škole Jurja Šižgorića sudjelovali su u likovnim radionicama, predavanjima i druženju u školi i izvan škole. Djeca su pozitivno reagirala i rado sudjelovala u razgovorima osviješteni zadanom temom – kazala je učiteljica Ivana Guberina.

Danas su i učenici 2.b Katoličke osnovne škole u školu došli odjeveni u ružičaste majice. Na satu Likovne kulture bili su dizajneri i oslikali su majice s porukom ‘Ne nasilju’. Pogledali su film s temom ‘Ne nasilju’  te iznijeli su svoja iskustva i stavove o vršnjačkom nasilju. Za kraj su oblikovali svojim tijelima veliko NE!

nasiljeB

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači u osnovnim i srednjim školama diljem svijeta. Pritom se nose ružičaste majice koje simboliziraju borbu protiv nasilja među vršnjacima. Nasilje je svakodnevno prisutno u svim okruženjima te je potrebno podizati svijest o problemu vršnjačkog nasilja, problemu među djecom i mladima.

nasilje1 nasilje2 nasilje3 nasilje4 nasilje5 nasilje6 nasilje7 nasilje8 nasilje9 nasilje10 nasilje11 nasiljeA nasiljeB nasiljeC nasiljeD nasiljeF nasiljeG

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.