FOTO U knjižnici otvorena izložba fotoamatera: ‘Preci su stoljećima gradili ono što mi danas ‘pucamo’ modernom tehnologijom’

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić večeras je otvorena izložba fotografija članova Foto kluba Šibenik.

Peti ‘Šibenik u kadru’, druženje fotografa amatera u Šibeniku, održano je u lipnju, a zadatak   za četrdesetak sudionika bio je fotografirati djevojke iz Plesnog teatra ‘Sjene’ pod vodstvom Zorane Mihelčić.

sibenik u kadru sibenik u kadru1 sibenik u kadru2 sibenik u kadru4 sibenik u kadru5

Na petom izdanju druženja sudjelovali su fotografi iz cijele Hrvatske, a fotografije s druženja večeras su prezentirane široj javnosti.

– Bogatstvo za fotografa svakoga grada, pa tako i Šibenika, su kadrovi ubaštinjeni od predaka koji su nam stoljećima gradili ono što mi današnjom modernom tehnikom ‘pucamo’ loveći ljepote svoga Grada i zavičaja. Uz takvu foto riznicu užitak za fotografa su i stanovnici koji svako na svoj način zapravo stvara kadar koji upravo spremno, ponekad i strpljivo čeka svoga fotografa. Svoj trenutak da ostane zabilježen za nadolazeće vrijeme, u kojem će naši potomci zadivljeno gledati u naše uratke, kao što se i mi divimo uratcima naših predaka, riječi su Željka Krnčevića.

sibenik u kadru6 sibenik u kadru7 sibenik u kadru8 sibenik u kadru9 sibenik u kadru11 sibenik u kadru12 sibenik u kadru14

Prve godine ‘Šibenik u kadru’ organizirali su zajedno Foto klub Šibenik i HR PC. Druženje je s godinama preraslo u tradiciju, a prijašnjih godina gosti su im bili Šibenska narodna glazba, Šuštine i glumci, Gradska straža, pa čak i sam grad.

Izložba će biti otvorena od 27. rujna do 7.listopada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.